Ingredientul ieftin care te ajută să cureți petele de grăsime și mâncare arsă de pe aragaz. Îi vei reda strălucirea, fără prea mult efort.
Aragazul este unul dintre cele mai folosite electrocasnice în orice gospodărie. Pentru multe gospodine, curățatul lui este o adevărată bătaie de cap, mai ales dacă vorbim despre petele încăpățânate de mâncare și grăsime arsă.
Pentru a scăpa fără efort de grăsimea arsă, este recomandat să previi acumularea depunerilor de grăsime, ștergând aragazul după fiecare utilizare. Specialiștii recomandă ca persoanele care gătesc zilnic să îl curețe săptămânal, iar cei care gătesc mai rar, măcar o dată la două săptămâni.
Înainte de a începe să cureți aragazul, trebuie să ții cont de materialul lui. Totuși, indiferent de tipul de aragaz, există câteva sfaturi care îți vor ușura complet munca. De exemplu, pentru a te chinui cu petele, este important să cureți aragazul de fiecare dată după ce gătești. Poți face asta cu o cârpă umedă.
Dacă vrei să cureți eficient aragazul, fără să îi strici suprafața, este recomandat să folosești bureți moi sau lavete din microfibră. În acest fel, nu vei zgâria suprafața aragazului, așa cum ai face-o dacă ai folosi bureți din sârmă.
Aragazul din sticlă este foarte sensibil, așa că necesită o curățare mai atentă. Pentru a nu deteriora suprafața lui, este recomandat să folosești oțet alb distilat, bicarbonat de sodiu și un burete non-abraziv.
Este suficient să prepari o soluție din oțet alb și apă, pe care să o pui pe suprafața aragazului. Apoi, aceasta trebuie ștearșă cu o lavetă umedă. În cazul în care vorbim de pete de grăsime arsă, este nevoie să pui și bicarbonat de sodiu peste zonele murdare.
Spre deosebire de aragazul din sticlă, aragazul pe gaz are componente suplimentare. De obicei, grătarele și arzătoarele se murdăresc cel mai des, iar pentru curățarea lor ai nevoie de detergent de vase, bicarbonat de sodiu și oțet alb.
După ce termini de gătit și se răcește aragazul, tot ce trebuie să faci este să scoți grătarele, capacele arzătoarelor și butoanele și să le pui în apă fierbinte și detergent de vase. Poți să le lași câteva minute la degresat. Pentru a curăța totul foarte bine, poți să te folosești și de o perie din nylon.
Pe cât de rezistente sunt plitele cu spirale, pe atât de greu pot fi de curățat. Ai nevoie de detergent de vase și bicarbonat de sodiu. Inițial, va trebui să pornești plitele la temperatura maximă pentru 3 minute. După ce au ars resturile, scoți tăvile de sub plite și le lași la înmuiat pentru 15 minute. După ce s-a scurs timpul, le poți freca cu un burete non-abraziv.