Life

Cum cureți prosoapele de bucătărie de grăsime. Trucul simplu și la îndemâna oricui pe care e musai să-l știi

Prosoapele de bucătărie sunt foarte greu de curățat pentru că strâng tot felul de mirosuri și grăsime, multe gospodine preferând să le înlocuiască decât să le spele.
18.08.2021 | 19:36
Cum cureti prosoapele de bucatarie de grasime Trucul simplu si la indemana oricui pe care e musai sal stii
Cum cureți prosoapele de bucătărie de grăsime. Trucul simplu și la îndemâna oricui pe care e musai să-l știi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Curățarea prosoapelor de bucătărie nu-ți va mai da dureri de cap dacă ții cont de un truc și la îndemâna oricui pe care e musai să-l știi. Soluția este chiar la tine acasă și e una simplă.

Tot ce trebuie să faci dacă vrei să faci față prosoapelor pe care le folosești în gospodărie, în special atunci când gătești, este să arunci un ochi în rândurile de mai jos.

ADVERTISEMENT

FANATIK îți dezvăluie o soluție inedită care te va ajuta să ai parte de catrințe fără mirosuri, fără grăsimi și cu un aspect foarte plăcut la atingere.

Prosoape de bucătărie curate și proaspete în numai câteva minute. Trucul pe care trebuie să-l știi

Primul pas pentru curățarea prosoapelor de bucătărie este să pui pe foc, la fiert, o oală foarte mare de apă. Vasul trebuie să conțină undeva între 5 și 7 litri, iar apa trebuie adusă la punctul de fierbere.

ADVERTISEMENT

Se adaugă peste apa clocotită o jumătate de pahar de detergent de rufe, 3 linguri cu vârf de înălbitor sub formă de pulbere și 3 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Se amestecă toate ingredientele de mai sus foarte bine și apoi se scufundă prosoapele murdare și urât mirositoare. Se lasă în lighean până când se răcește complet apa.

ADVERTISEMENT

Tot ce mai rămâne în momentul respectiv este ca ștergarele să fie limpezite și scoase la uscat. Prosoapele de bucătărie vor fi ca noi și cu un miros foarte plăcut!

Ce altă variantă mai există în cazul prosoapelor murdare din bucătărie

Dacă varianta de mai sus nu este de ajuns mai poți încerca încă una, similară cu prima. Singurul aspect care diferă la trucul cu numărul 2 este adăugarea unuia în plus.

ADVERTISEMENT

Așadar, poți încerca în cazul ștergarelor murdare de bucătărie și o soluție pregătită din jumătate de pahar de detergent de rufe, jumătate de pahar de înălbitor de rufe, o lingură de ulei rafinat și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Ingredientele de mai sus se dizolvă tot în 5 litri de apă fierbinte, după care se scufundă prosoapele în soluție și se lasă pentru câteva minute bune.

Cele două metode sunt ieftine, la îndemâna oricui și sunt potrivite pentru orice tip de material. De asemenea, se pot folosi și prosoape colorate, nu numai din cele albe.

ADVERTISEMENT
Tags: