Life

Cum cureți rapid și simplu grăsimea arsă din tavă. Ai nevoie doar de două ingrediente

Află cum poți să cureți rapid și simplu grăsimea arsă din tavă. Ai nevoie doar de două ingrediente care sunt la îndemâna oricui și pe care le ai în casă.
29.07.2021 | 19:38
Cum cureti rapid si simplu grasimea arsa din tava Ai nevoie doar de doua ingrediente
ADVERTISEMENT

Află cum poți să cureți rapid și simplu grăsimea arsă din tavă. Ai nevoie doar de două ingrediente simple și pe care le ai în dulapul din bucătărie.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt utile atunci când vrei să cureți grăsimea din tavă de la cuptor. Aceste ingrediente minune sunt doar câteva dintre metodele pe care le poți utiliza.

ADVERTISEMENT

Cum cureți rapid și simplu grăsimea arsă din tavă. Ai nevoie doar de două ingrediente

Grăsimea arsă de pe tavă este foarte dificil de curățat, chiar și cu cele mai sofisticate produse special concepute pentru asta. Află cum poți să cureți simplu și rapid grăsimea din tavă cu două ingrediente pe care le ai în bucătărie.

Înainte să renunți la o tavă din cuptor, este bine să știi că poți apela la aceste trucuri simple ca să poți scăpa de grăsimea nedorită.

ADVERTISEMENT

Oțetul și bicarbonatul de sodiu fac minuni în astfel de situații. Se presară suprafața tăvii murdare cu bicarbonat de sodiu. Se toarnă apoi o cană cu apă fierbinte și un sfert de cană cu oțet, potrivit libertatea.ro.

Tot ce trebuie să faci apoi este să lași amestecul să-și facă efectul. Particulele de alimente arse se vor ridica la suprafață, iar tava va fi ca nouă.

ADVERTISEMENT

Cuburile de zahăr reprezintă și ele o soluție pentru grăsimea de pe tavă. Se înmoaie bine tava în apă fierbinte și detergent de vase, apoi se elimină orice lichid, pentru a preveni dizolvarea cuburilor. Se freacă tava cu cuburile de zahăr, iar grăsimea va ieși la suprafață.

Alte sfaturi utile pentru curățarea grăsimii arse de pe tavă

Rubarba era folosită de gospodinele din anii 1940 ca să scape de grăsimea din tigăi și tăvi. Se fierbe rubarba într-o tigaie sau tavă arsă timp de 10 minute, apoi fructul se îndepărtează, iar vasul se curăță rapid.

ADVERTISEMENT

Metoda bilei de aluminiu. Pune-ți mănuși de protecție, apoi ia niște folie de aluminiu și formează o bilă. Se pun apă fierbinte și detergent de vase, apoi se lasă 30 de minute. Se freacă tava cu bila de aluminiu.

O altă metodă pentru a curăța rapid și simplu grăsime arsă este cea clasică. După ce cureți foarte bine tava, aceasta se scufundă într-un lighean sau în chiuveta plină cu apă fierbinte și detergent de vase. Tava se lasă la înmuiat cel puțin o oră. Se curăță apoi cu un burete abraziv, apă fierbinte și detergent de vase, apoi se clătește bine.

Șervețelele împotriva transferului de culoare sunt eficiente dacă ai grăsime arsă în tavă. Acestea se pun pe fundul tăvii, care se umple apoi cu apă fierbinte și detergent de vase. Se lasă o oră pentru a-și face efectul, iar șervețelul va absorbi toată murdăria. Se clătește tava la final.

ADVERTISEMENT