Life

Cum cureți sertarul mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu, ieftin și eficient

Cum cureți sertarul pentru detergent al mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu. Iată un truc simplu, ieftin și eficient care nu va da greș!
14.09.2021 | 18:45
Cum cureti sertarul masinii de spalat cu bicarbonat de sodiu Trucul simplu ieftin si eficient
Cum cureți sertarul mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu, ieftin și eficient. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află cum cureți sertarul pentru detergent al mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu. Acest ingredient face minuni dacă vrei ca sertarul să rate ca nou. Trebuie doar să urmezi niște pași simpli pentru această procedură.

Compartimentul pentru detergent se acoperă adesea cu straturi de reziduuri de la produsele de curățare, iar acestea nu se îndepărtează complet în timpul spălării. Este important ca aceste reziduuri să nu afecteze hainele spălate în mașină.

ADVERTISEMENT

Nu ai nevoie neapărat de soluții speciale ca să scapi de murdăria de pe sertarul pentru detergent, ci doar de acest ingredient, combinat cu apă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Cum cureți sertarul mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu, ieftin și eficient

Sertarul pentru detergent al mașinii de spălat poate fi curățat rapid și eficient dacă utilizezi bicarbonat de sodiu. Cu acest truc simplu nu mai este nevoie să mai folosești soluții costisitoare.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar se 20 de grame de bicarbonat de sodiu și de 1 litru de apă clocotită. Apa și bicarbonatul se amestecă în proporții egale, iar sertarul se pune în soluția obținută. Se lasă să acționeze timp de cel puțin 30 de minute.

După ce sertarul a fost scos din soluție, acesta se curăță cu un burete, o perie sau o periuță de dinți. Sertarul se usucă și se pune la loc, iar acum va străluci de curățenie.

ADVERTISEMENT

Dacă murdăria persistă, poți folosi trucul cu sare de lămâie ca să cureți sertarul mai bine. Amestecă 1 litru de apă clocotită cu 5 linguri de sare de lămâie, iar sertarul se pune în soluția obținută, potrivit rețete-ușoare.info.

Se lasă să acționeze timp de o oră sau două, după care se spală cu un burete sau cu o periuță de dinți. Compartimentul pentru detergent trebuie uscat, apoi pus la loc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și oțetul este un ingredient potrivit atunci când vrei să cureți sertarul pentru detergent. Se toarnă un pahar de oțet (9%) într-un litru de apă fierbinte, iar sertarul se lasă în soluția obținută timp de o oră. Se curăță bine, se usucă și se pune la loc.

Sertarul pentru detergent trebuie curățat regulat astfel încât să nu apară astfel de probleme. O dată pe lună este suficient pentru a-l menține curat.

Totodată, ușa de la mașina de spălat trebuie lăsată deschisă după spălare ca să dispară umiditatea.

ADVERTISEMENT