Life

Cum cureți simplu și rapid arsurile de pe vasele emailate. Ai nevoie doar de două ingrediente ieftine

Cum cureți simplu și rapid arsurile de pe vasele emailate. Ai nevoie doar de două ingrediente care sunt la îndemâna oricui.
11.09.2021 | 17:22
Cum cureti simplu si rapid arsurile de pe vasele emailate Ai nevoie doar de doua ingrediente ieftine
Cum cureți simplu și rapid arsurile de pe vasele emailate. Ai nevoie doar de două ingrediente ieftine. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află cum să cureți simplu și rapid arsurile de pe vasele emailate. Ai nevoie doar de două ingrediente ieftine, la îndemâna oricui, pentru a scăpa de urmele nedorite de arsură.

Emailul nu suportă factorii fizici agresivi, motiv pentru care este important să urmezi anumiți pași pentru a-l curăța. Acesta nu trebuie curățat cu cu nisip, sare grunjoasă sau alte materiale asemănătoare, potrivit retete-usoare.info.

ADVERTISEMENT

Este important de reținut și faptul că nu este recomandat să gătești în vasele emailate ciobite, altfel metalul neacoperit poate elimina compuși toxici în mâncare.

Cum cureți simplu și rapid arsurile de pe vasele emailate. Ai nevoie doar de două ingrediente ieftine

Iată cum cureți simplu și rapid arsurile de pe vasele emailate. Nu trebuie neapărat să folosești soluții costisitoare pentru acest lucru, ci doar două ingrediente pe care le ai în casă.

ADVERTISEMENT

Cele două ingrediente de care ai nevoie sunt oțetul de masă 9% și apa. Nu trebuie să folosești nisip sare sare grunjoasă pentru a curăța acest tip de vase, altfel se pot deteriora.

Dacă ai gătit ceva într-un vas emailat și te-ai ales cu niște urme de arsură de care vrei să scapi, poți turna apă fierbinte în el. Apa rece nu este potrivită, întrucât poate întări arsurile din vasul respectiv, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Astfel, arsurile nu se vor usca și vor fi mai ușor de curățat ulterior, în cazul în care nu ai timp să cureți vasul imediat. Cea mai bună soluție pentru îndepărtarea arsurilor de pe vasele emailate este oțetul de masă 9%.

Oțetul se toarnă în vasul afectat astfel încât să acopere arsurile, apoi se lasă să acționeze timp de câteva ore. Este preferabil să fie lăsat să acționeze peste noapte.

ADVERTISEMENT

Timpul de curățare poate varia în funcție de alimentul care s-a ars (lapte, dulceață, legume etc.).

Se adaugă apoi puțină apă în vas pentru a dilua oțetul, iar soluția obținută se lasă la clocotit. Bucățile de alimente arse se vor dezlipi de pe suprafața vasului și vor rămâne pe fund sau plutind prin soluție.

După ce vasul s-a curățat de arsuri, se spală ca de obicei. Este important să nu freci vasul cu materiale abrazive.

ADVERTISEMENT
Tags: