Soluțiile de eliminare a grăsimilor de pe ustensilele din bucătărie au împânzit rafturile magazinelor și spațiile de reclamă de la TV și radio.
Chiar dacă ni se promit soluții de o eficiență ridicată, trebuie să știm că arme excelente contra grăsimilor de pe tigăi, oale și alte obiecte din bucătărie găsim chiar sub ochii noștri.
În ciuda eficienței unor produse din comerț, grăsimea arsă de pe fundul oalelor, una dintre marile probleme din gospodărie, se curăță cel mai bine cu oțet și bicarbonat.
Nu e nevoie să fim experți pentru a profita de beneficiile multiple ale bicarbonatului. Oricât de noi și performante ar fi, cu timpul, oalele și tigăile se înnegresc, iar vasele strălucitoare din aluminiu sau din inox își pierd luciul.
Totul este cauzat de grăsimea inerentă rezultată de după gătire. Gospodinele știu că o tigaie arsă se curăță extrem greu și este nevoie de efort și detergenți speciali.
E important de știut că nu trebuie să apelăm neapărat la produse scumpe, chimice, pentru că există o soluție extrem de simplă, care este și foarte ieftină: bicarbonatul și oțetul.
Combinate, cele două substanțe înmoaie depunerile arse de pe oale și tigăi. Prin utilizarea lor, grăsimea arsă se curăță perfect.
Trebuie să faci un lucru extrem de simplu dacă dorești ca această combinație să aibă efectul scontat: să ai răbdare să lași cele două soluții să acționeze circa un sfert de oră.
În cazul în care nu ești mulțumit de rezultat de la prima aplicare și tot mai sunt prezente unele pete, presară din nou bicarbonat și oțet, iar a doua oară vasul tău va arăta ca nou.
E important de știu că trebuie folosiți bureți de inox de calitate pentru exteriorul tigăii. Pe de altă parte, pentru a curăța o tigaie de grăsime arsă la interior, trebuie utilizați bureți din plastic cu suprafața abrazivă.
Există un singur tip de tigăi care nu pot fi curățate cu bicarbonat și oțet: cele din fontă. În rest, se poate curăța cu această metodă orice tigaie care are fundul din metal, inclusiv cele potrivite pentru plitele electrice.