Tigăile ceramice sunt perfecte dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos. Cu ajutorul lor preparatele nu sunt îmbibate în ulei, iar gustul este unul aparte.
Tigăile ceramice sunt preferatele gospodinele pentru proprietățile lor antiaderente. Cu toate acestea, este esențial ca tigăile să fie îngrijite corespunzător pentru a beneficia din plin de proprietățile lor.
Aceste produse distribuie uniform căldura și asigură o gătire eficientă și sănătoasă a mâncării. Stratul antiaderent permite gătirea preparatelor fără excese de grăsime.
Deși sunt foarte bune și calitative, durata lor de viață este influențată de modul în care sunt păstrate și îngrijite. Dacă vrei ca tigăile tale preferate să nu aibă de suferit, atunci urmează sfaturile de mai jos.
Evită ustensilele metalice – prin folosirea unor ustensile metalice vei ajunge să zgârii stratul antiaderent, fiind foarte sensibil. Trebuie să folosești doar ustensile din lemn, plastic și silicon.
Nu folosi foc mare – Prepararea mâncării la foc mare poate duce la deteriorarea stratului ceramic. Plus de asta, mâncarea se poate lipi mai ușor de acesta, astfel stricând tigaia
Nu spăla tigaia când este fierbinte – Diferențele mari de temperatură pot afecta rapid stratul ceramic. De aceea este indicat ca tigaia să fie răcită înainte de spălare.
Nu folosi mașina de spălat vase – Cea mai bună variantă de curățare a acestor gen de tigăi este manual. Mașina de spălat vase nu este întocmai indicată, deși poate eticheta produsului nu interzice asta.
Spală tigaia după fiecare utilizare-Acest aspect este foarte important. Dacă lași murdăria și grăsimea să stea pe ea, există marea posibilitate ca aceasta să se strice. Dacă tigaia rămâne cu arsuri, poți să încerci să le scoți prin înmuierea acestora cu oțet.
La fel este și bicarbonatul de sodiu – pui puțin bicarbonat pe oală, apă călduță și lași să acționeze timp de 20-30 de minute.