FANATIK îți spune cum să cureți ușor și rapid ouăle fierte cu un truc minune, folosind bicarbonatul de sodiu, un ingredient pe care sigur îl ai în bucătărie.
De multe ori, se întâmplă să curățăm ouăle fierte cu tot cu albuș, un lucru destul de frustrant. Ca să fie evitate astfel de neplăceri, oul nu trebuie să fie proaspăt.
Citește în continuare și află cum poți curăța rapid ouăle fierte cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, dar și alte trucuri utile.
Atunci când fierbem ouăle, se întâmplă adesea să le curățăm cu tot cu gălbenuș, dar această situație poate fi evitată. Acest lucru se întâmplă dacă oul este proaspăt. Ideal ar fi să punem la fiert un ou care are între 7 și 10 zile.
Dacă oul este proaspăt, este necesar să folosim bicarbonat de sodiu în apa în care este fiert. În acest fel, oul va fi mult mai ușor de curățat, fără a-l decoji împreună cu gălbenușul.
Bicarbonatul de sodiu ajută la creșterea alcalinității, pentru că ouăle proaspete sunt mai acide și coaja se îndepărtează mai greu. Iată cum poți evita astfel de probleme.
Dacă nu știi cât de vechi este oul, îl poți pune în apă, ca să vezi cum reacționează.
Dacă se scufundă în poziție orizontală, oul este proaspăt, iar poziția verticală înseamnă că este potrivit pentru fiert. În schimb, dacă se ridică la suprafață, înseamnă că este vechi.
Dacă nu vrei să crape coaja oului atunci când îl pui la fiert, ar fi bine să-l încălzești înainte. Nu trebuie să-l pui la fiert imediat ce îl scoți din frigider, ci să-l lași să ajungă la temperatura camerei.
Dacă vrei să fierbi ouăle tari, trebuie să le lași în apă rece înainte de a le pune la fiert.
Dacă preferi gălbenușul moale, atunci trebuie să scufunzi oul în apă fierbinte și să-l ții la fund cu ajutorul unei linguri timp de aproximativ 3 minute.
Ouăle trebuie să fie acoperite cu apă în întregime ca să se fiarbă uniform. Imediat după ce ai fiert ouăle, este bine să le treci prin apă rece ca să le poți curăța mai ușor.