Nu e greu să decojești ouăle de Paște. Sunt diferite metode prin care poți face asta. De cele mai multe ori însă, poate nu o să reușești să scoți forma întreagă așa cum ți-ai fi dorit.
Se apropie Paștele, iar ouăle viu colorate sunt alimentul vedetă. Evident, lângă ele stau și drobul de miel, dar și faimosul cozonac. Pentru a avea însă o masă ca la carte, putem apela la mici trucuri.
Dacă fiertul ouălelor e unul simplu, pot apărea probleme când vine vorba de decojirea acestora. În unele situații e dificil să faci asta, în altele riști să strici complet forma oului. Ce e de făcut însă?
În primul rând trebuie știut că fiecare ou are o cameră de aer sub coajă. Aceasta se extinde pe măsură ce trece timpul de când au fost produse. Asta înseamnă că dacă oul este prea proaspăt, coaja este greu de curățat.
Totodată, dacă pui ouăle reci în apă fierbinte, albușul se coagulează. Asta înseamnă că se lipește de coajă, iar oul va fi de asemenea dificil de decojit. Astfel, cel mai bine ar fi să fierbi ouăle după ce acestea au stat ceva timp la temperatura camerei.
Iar dacă vrei să decojești rapid ouăle de Paște, asigură-te că acestea sunt răcite înainte. În cazul în care te grăbești, poți turna apă rece peste ou. Procesul de decojire va fi unul cu mult mai simplu.
Un alt sfat esențial e să cureți ouăle începând cu capătul mai subțire al produsului. Acolo există o cameră de aer, iar curățarea va fi mai ușoară dacă te vei apropia de ea. Astfel, procesul va fi unul mai simplu.
Dacă însă nu au fiert încă ouăle pentru Paște, poți apela la un alt truc. Poți se decojești rapid ouăle și dacă folosești bicarbonat de sodiu. Cum faci asta? Pune bicarbonat de sodiu în apa în care oul a fiert. Bicarbonatul de sodiu ajută la creșterea alcalinității.
Practic ouăle se decojesc mai ușor dacă ții cont de anumite recomandări în momentul în care le fierbi. Ulterior însă, pot exista mici neplăceri. Chiar și așa, acest lucru nu trebuie să te afecteze.