News

Cum decurge IMM Invest și câte cereri de amânare a ratelor au fost acceptate. Anunțul ministrului Florin Cîțu. Video

05.05.2020 | 12:55
Cum decurge IMM Invest si cate cereri de amanare a ratelor au fost acceptate Anuntul ministrului Florin Citu Video
Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor în 2021? Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu. Video. Sursa: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit, într-o conferință de presă, despre cum decurge programul IMM Invest. În ieșirea sa publică, oficialul Guvernului Orban a mai spus și câte cereri de amânare a ratelor au fost acceptate până în prezent în România.

Cum decurge IMM Invest și câte cereri de amânare a ratelor au fost acceptate. Anunțul ministrului Florin Cîțu

Florin Cîţu, ministrul de finanţe, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă că încasările pe luna aprilie au crescut prin comparație cu aceeaşi lună a anului trecut, o evoluţie peste aşteptările Finanţelor. În schimb, cheltuielile au crescut mai mult, în special cele din zona de sănătate.

ADVERTISEMENT

Tot în cadrul ieșirii sale publice, ministrul a mai vorbit despre programul IMM Invest, de numărul de accesări, dar și de bilanțul cererilor de amânare a ratelor în rândul populației din România.

Totodată, Florin Cîțu a promis și măsuri de sprijin pentru companiile mari din România printr-un program guvernamental. Acesta va fi unul asemănător celui dedicat IMM-urilor.

ADVERTISEMENT

”Până în prezent, 37.000 de cereri de finanțare la IMM Invest au fost procesate. Cele mai multe sunt microîntreprinderi și sunt din București și Cluj. Sectoarele sunt din transporturi, construcții, restaurante, fabricarea băuturilor. Suntem pregătiți, dacă programul e un succes, să extindem plafonul.

Sunt peste 400.000 de IMM-uri în România, dar foarte puține aveau credite. Programul facilitează accesul la credit, acesta e rolul lui.

ADVERTISEMENT

Vom face un program pe același principiu și pentru companiile mari. Săptămâna viitoare vorbim în ședința de guvern. 

Sunt 270.000 de cereri pentru bănci. 170.000 au fost acceptate din ordonanță și din afara ei. Sunt cereri pentru credite de consum și ipotecare”. a spus Cîțu.

ADVERTISEMENT

Declaratii la Ministerul de Finante

Posted by Fanatik News on Tuesday, May 5, 2020

Care au fost cheltuielile statului în ultimele luni

Ministrul Finanțelor a oferit câteva date în ceea ce privește cheltuielile statului în aprilie 2020. Astfel, cheltuielile de personal au fost de 8,8 miliarde lei, în vreme ce cheltuielile cu pensiile au fost de 11 miliarde lei.

”Au fost cheltuieli de personal în aprilie în valoare de 8,8 mld. lei, mai mici cu 53 mld. de lei faţă de luna martie. S-a făcut economie în special prin telemuncă. Cheltuielile de asistenţă socială, care include şi pensiile, sunt 11 mld. lei. Pensiile au fost plătite la timp”, a spus Florin Cîţu.

De asemenea, oficialul Guvernului Orban a mai spus că statul a rambursat TVA către companii în valoare de peste 6 miliarde lei în lunile martie şi aprilie.

ADVERTISEMENT