Sport

Cum decurge recuperarea lui Nicușor Bancu. Progres uriaș făcut de căpitanul Universității Craiova: „Poate intra și mâine”. Exclusiv

Alin Burileanu, kinetoterapeutul echipei naționale a României, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre cum decurge procesul de recuperare al lui Nicușor Bancu.
08.02.2023 | 13:45
Cum decurge recuperarea lui Nicusor Bancu Progres urias facut de capitanul Universitatii Craiova Poate intra si maine Exclusiv
Cum decurge recuperarea lui Nicușor Bancu. Progres uriaș înregristat de căpitanul Universității Craiova: „Poate intra și mâine”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu face progrese uriașe la procesul de recuperare, iar oltenii așteaptă ca fundașul stânga să intre ușor, ușor la antrenamentele Universității Craiova. Alin Burileanu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că „Bancone” are șanse să înceapă în scurt timp pregătirea individuală.

Cum decurge procesul de recuperare al lui Nicușor Bancu: „Sunt foarte mulți pacienți care nici după cinci luni nu fac ce face el”

Procesul de recuperare decurge excelent pentru Nicușor Bancu, care va urma să facă un control în Italia în următoarele săptămâni. Alin Burileanu a declarat că fundașul stânga al alb-albaștrilor a făcut progrese enorme în cele două luni și jumătate petrecute cu kinetoterapeutul echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

„Este foarte bine, avem deja două luni și jumătate. Urmează să facă un consult pe 16, 17 februarie să zică și profesorul Mariani, doctorul care l-a operat, dacă este sau nu bine conform RMN-ului și testelor de efort. Eu nu am nicio grijă, sunt 100% că totul este perfect, însă rămâne să ne dea și el nota.

Ca idee suntem destul de înainte cu recuperarea, sunt foarte, foarte mulți pacienți care nici după cinci luni nu fac ce face el acum. Păstrez liniile în mare ale protocolului, pentru că este clar că exercițiile pe care le face sunt tot pentru două luni și jumătate ca să nu influențăm cu nimic”, a declarat Alin Burileanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Universității Craiova poate începe antrenamentele individuale, după controalele efectuate la clinica doctorului Mariani. Alin Burileanu a declarat că este foarte important ca Nicușor Bancu sa nu își forțeze revenirea pe teren, deoarece pot apărea probleme pe parcurs în acest caz.

„Poate să își reia activitatea sportivă (după ok-ul medicului Mariani), dar nu 100%, este vorba doar de timp. Exemplul este ca la construcții, când torni betonul și pui totul, faci fundația și torni placa, dar mai lași popii acolo o lună de zile, nu doar pentru că nu ar ține fundația, dar doar să se usuce cimentul, la fel este și aici.

ADVERTISEMENT

Când legi o articulație și prinzi acel nou ligament de os, trebuie să îl lași puțin. Dacă îi grăbești și arzi timpii aștia, riști să creezi o problemă la os sau ligament, asta este motivul pentru care se stă mai mult după operație. Realmente ar putea intra și mâine, dar prețul pe care l-ar plăti ulterior nu îl știe nimeni”, a ADĂUGAT kinetoterapeutul reprezentativei României.

Când se poate antrena alături de lotul Universității Craiova: „Sperăm să participe 100% la cantonamentul din iunie”

Oficialii alb-albaștrilor au declarat că cel mai probabil sezonului 2022-2023 s-a încheiat pentru Nicușor Bancu. Oltenii speră ca „Bancone” să fie 100% și să efectueze tot stagiul de pregătire alături de lotul antrenat de Eugen Neagoe din iunie.

ADVERTISEMENT

„Capacitate de efort are, forță are și ar putea să joace și în seara asta, dar nu știe nimeni ce preț ar putea să aibă asupra ligamentului sau osului. Sunt cazuri care au jucat și la trei luni și jumătate, dar nu sunt pe tiparul acesta, nu aș putea să accept așa ceva. Chiar dacă începe antrenamentele cu echipa, poate începe antrenamentele individuale, separat de echipă.

Dacă doctorul spune că poate începe să alerge, este clar că va alerga singur nu cu echipa. Va începe un alt protocol de recuperare, care va include și zona de efort în afară, dar nu cu echipa. Sperăm să participe 100% la cantonamentul din iunie, pentru ca și dacă se recuperează complet nu cred că își va asuma cineva să intre în ultimele două, trei etape, cine știe ce se poate întâmpla”, a declarat Alin Burileanu.

alin burileanu se recuperează după accidentare cu alin burileanu
Alin Burileanu împreună cu Nicușor Bancu la Prokinetic. sursă foto: Facebook UCV

Operația a fost dificilă pentru Nicușor Bancu: „Pe acelaș picior și cu fractură de tibie și peroneu”

Alin Burileanu a declarat că își dorește ca Nicușor bancu să scape de accidentări și să nu îi mai fie client la Prokinetic. Acesta a mărturisit că operația a fost complicată pentru căpitanul oltenilor, care pe același picior are și tija care a fost montată după fractura dublă de tibie și peroneu.

„Ideea este că la sportul de performanță nu își mai dorești un client, pentru că este clar că atunci când ajunge la noi s-a întâmplat ceva nasol. În altă ordine de idei, el este pe acelaș picior și cu fractură de tibie și peroneu făcută în trecut, în tibie se află în continuare acea tijă băgată.

Inclusiv operația nu a putut să fie cum o face profesorul Mariani, cu prelevare pe tendonul rotulian, pentru că acolo era o tijă pusă, inserată prin zona tendonului. A trebuie să se ia un tendon din partea posterioară, pe care l-a luat și l-a pus în loc de ligamentul lui. Pe acelaș picior are tijă, acum are și genunchiul prins și recuperarea sunt convins că va fi 100%”, a declarat Alin Burileanu.

„Va fi mai puternic decât înainte. Nu se vede că au trecut nouă ani peste el”

Alin Burileanu l-a pus repede pe picioare pe Nicușor Bancu ori de câte ori s-a accidentat la Universitatea Craiova. Acesta a declarat că internaționalul român se va întoarce și mai puternic, iar cu timpul a progresat enorm în ceea ce privește puterea fizică, iar ambiția a rămas aceași.

„Cu siguranță se va întoarce mai puternic, la cum îl știu eu pe Nicu va fi mai puternic decât înainte. La prima recuperare stătea patru-cinci ore pe zi, iar acum este la fel. Nu se vede că au trecut nouă ani peste el, mi se pare mai puternic ca atunci. Tiparul de ambiție este același, dar puterea de execuție este mai puternică. Anii aceștia au trecut peste el spre binele lui.

Nu demult mai început și zona de bazin, dacă face piscină dimineața, va face doar la prânz kineto. El are două antrenamente pe zi, chiar dacă are două de sală sau unul și unul”, a conchis kinetoterapeutul echipei naționale a României.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,85 este cota pentru „2 solist” la meciul Farul Constanţa – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT