Life

Cum deosebești somonul vândut în supermarket. Diferențele dintre cel sălbatic și cel de crescătorie

Cum îți dai seama ce diferențe există între un somon sălbatic și cel din crescătorie. Va fi mult mai ușor atunci când îl vei cumpăra.
24.03.2023 | 18:54
Cum deosebesti somonul vandut in supermarket Diferentele dintre cel salbatic si cel de crescatorie
Ce diferențe există între somonul de crescătorie și cel sălbatic. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Între un somon sălbatic și unul din crescătorie există diferențe pe care puțini oameni le cunosc. Află care sunt acestea și ține-le minte atunci când faci cumpărături din supermarket. Informațiile sunt de mare folos în viața de zi cu zi, dar și în postul Paștelui, în care ne aflăm acum.

Ce diferențe există între un somon sălbatic și unul de crescătorie

Somonul se numără printre cele mai apreciate sortimente de pește din România. Pe lângă faptul că are o mulțime de beneficii pentru sănătate, poate fi consumat și în Postul Paștelui- în care există mai multe dezlegări.

ADVERTISEMENT

Totuși, este bine de știut faptul că există diferențe între un somon sălbatic și unul provenit din crescătorie. Chiar dacă nu-i putem ști proveniența atunci când îl mâncăm în restaurante, e bine să fim atenți când îl cumpărăm.

Somonul este gustos și recomandat de nutriționiști. Și asta pentru că este un aliment bogat acizi grași Omega-3, grăsimile de care organismul uman are nevoie de pentru a funcționa în parametri optimi.

ADVERTISEMENT

Acizii grași nu sunt produși de organism, însă se găsesc în cantități mari în peștele gras și ulei de pește. De asemenea, poate fi obținut din nuci, semințe, avocado și ajută la menținerea sănătății inimii și reduce chiar și riscul depresiei.

Aspectele de care să ții cont când cumperi somon

Atunci când cumpărăm somon din supermarket, de cele mai multe ori, acesta provine din crescătorii. Cu toate acestea, la raionul de produse congelate poate fi găsit și cel sălbatic, astfel că trebuie să fim conștienți de diferențe.

ADVERTISEMENT

În primul rând, este vorba despre hrana. Un somon sălbatic se hrănește cu organisme ce trăiesc în mediul lui natural. Astfel, culoarea cărnii este una ceva mai închisă, un portocaliu-roșiatic. Cum somonul de crescătorie are asigurată o dietă bogată în grăsimi și proteine, aceasta îl face să crească mai repede și să aibă dimensiuni mai mari.

De altfel, acizii grași care se găsesc în somonul de crescătorie provin din plante, cereale și făină de pește. Totodată, acestor pești li se administrează și antibiotice, după cum notează adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT

O altă diferență considerabilă este aceea că somonul sălbatic are un aport caloric mult mai mare, de 115 calorii pe suta de grame. Somonul de crescătorie, în schimb, are 212 calorii pentru aceeași cantitate. Și cantitatea de Omega 3 și grăsimi este mai mare la acesta. De menționat este și faptul că peștele de captură este mai bogat în calciu și fier.

ADVERTISEMENT