Life

Cum deosebim atacul de panică de infarct? Sfaturile specialiștilor

Cum facem diferența dintre atac de panică și infarct? Ce sfaturi au specialiștii în domeniul Sănătății cu privire la acest aspect.
20.06.2024 | 00:11
Cum deosebim atacul de panica de infarct Sfaturile specialistilor
Cum deosebim infarctul de atacul de panică. Sursa foto: Centrokinetic
ADVERTISEMENT

Cum deosebim atacul de panică de infarct? Specialiștii în domeniul Sănătății au răspunsul și un lucru este cert. Ambele probleme medicale sunt un efect al unei situații tensionante și pot cauza, în cel mai rău caz, decesul.

Cum să diferențiem atacul de panică de infarct și invers?

Este important să ne informăm despre afecțiunile pe care le putem întâmpina zi de zi. Astfel, vom ști cum să le prevenim, până ca să intervină doctorul și să aplice soluțiile salvatoare. Milioane de români se confruntă adesea cu atacurile de panică sau infarctul.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect pe care îl au în comun problemele menționate este starea de calmare. Dacă încercăm să facem pace cu noi înșine/însene, dacă evităm persoanele care ne supără și conjucturile care ne duc la nervozitate și alte emoții negative atunci apare fericire și în mod clar nu vor mai surveni atacurile de panică sau infarctul.

Ca să nu vă mai ținem în suspans, vă vom explica manifestarea atacului de panică. Este un episod brusc de frică intensă, care declanșează reacții fizice severe, dar și plânsul sau refuzul de a mai face un lucru, precum susținerea unui examen.

ADVERTISEMENT

Atacul de panică, generat de anxietate. Care sunt simptomele

Partea misterioasă este că atacul de panică apare chiar și atunci când nu există un motiv de îngrijorare. Deci este și o stare a unui cumul de emoții din trecut, o alarmă falsă, generată de prea multă precauție față de orice, mai exact de anxietate.

Când suntem anxioși tindem să facem predicții, să ne imaginăm numai în posturi care ne defavorizează. Adesea ne credem prea neputincioși de a ne combate fricile și începem să ne frământâm. Neliniștea favorizează atacul de panică.

ADVERTISEMENT

Care sunt simptomele? Dacă simți bătăi puternice ale inimii, dureri toracice, frisoane, tremurat, transpiri excesiv, ai o respirație lentă, senzație de leșin, teama de moarte iminentă sau detașare de propriul corp, află că treci printr-un atac de panică.

Ce este infarctul miocardic? Care sunt simptomele

Infarctul miocardic sau atacul de cord se produce în momentul când fluxul sanguin este blocat către o parte a inimii pentru o perioadă lungă, încât va provoca deteriorarea sau moartea mușchiului cardiac.

ADVERTISEMENT

Simptomele care arată că ești într-un moment de atac de cord sunt: durere toracică severă, senzație de presiune, care apare lângă brațul stâng, mandibulă sau spate. Ai dificultăți de respirație, anxietate intensă, greață, vărsături, amețeală sau leșin, atunci trebuie să suni neapărat la 112.

ADVERTISEMENT