Life

Cum depozitezi corect mâncarea în frigider ca să reziste mai mult! Video

Știai că există o legătură între modul în care sunt așezate alimentele în frigider și alterarea lor?
08.09.2021 | 18:26
Cum depozitezi corect mancarea in frigider ca sa reziste mai mult Video
ADVERTISEMENT

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă gospodinele este cum să păstreze frigiderul ordonat și curat. Dacă și tu ai astfel de dificultăți, nu ar strica să cunoști trucurile recomandate de Laura de Barra.

Autoarea cărții “Gaff Goddess” ne spune că felul în care organizăm alimente în frigider poate contribui la rispa de alimente. O proastă organizare a lor face ca mâncarea să se altereze mai repede și, implicit, înseamnă și o risipă a banilor.

ADVERTISEMENT

Trucuri pentru frigider curat și ordonat

Autoarea povestește, într-un filmulet pe Tik-Tok, că doar câteva schimbări în frigider pot face diferența. Ține cont că ușile sunt cea mai caldă parte a frigiderelor noastre, în timp ce sertarele sunt proiectate pentru a fi umede.

Este important de știut să separăm bine alimentele între ele și să nu amestecăm, de exemplu, carnea cu legumele.

ADVERTISEMENT

Ce se pune pe fiecare raft al frigiderului

Pentru raftul poziționat deasupra celor două sertare ale frigiderelor în care ținem legumele, autoarea ne recomandă să punem în primul rând carnea. De asemenea, tot aici putem să ținem și peștele crud.

Produsele lactate, dar și carnea gătită trebuie puse pe raftul din mijloc al frigiderului, pentru a le păstra în condiții optime cât mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Pe raftul superior al frigiderului, vom depozita tot ce știm că vom mânca cât mai repede, dar și ce ne-a mai rămas de la gustările anterioare și intenționăm să mâncăm în alt moment.

Legumele se depozitează în sertarele transparente speciale. Foarte important, după cum și Laura de Barra menționează, este să separăm legumele cu conținut ridicat de etilenă de produsele sensibile la etilenă.

ADVERTISEMENT

Pe ușile frigiderului se poziționează ierburi, condimente și murături. De asemenea, se poate punea cafeaua, dar și produsele de înfrumusețare.

Cum eviți să se altereze mâncarea în frigider

Autoarea a ținut să precizeze un lucru foarte important care vine în ajutorul tuturor.  A explicat, pe contul de Instagram, că dacă nu depozităm corect legumele, acestea putrezesc rapid.

Mai mult decât atât, Laura de Barra a ținut să mai menționeze și că este important să alegem carne cudă de bună calitate.

 

ADVERTISEMENT