Fotbal international

Cum devine Lionel Messi fotbalistul cu cele mai multe meciuri la Campionatul Mondial! Cristiano Ronaldo nu are nicio şansă la record

Argentina s-a calificat în semifinalele CM 2022 şi Lionel Messi poate deveni fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate la Campionatul Mondial.
10.12.2022 | 00:38
Cum devine Lionel Messi fotbalistul cu cele mai multe meciuri la Campionatul Mondial Cristiano Ronaldo nu are nicio sansa la record
Lionel Messi poate deveni fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT

Argentina a tremurat serios pentru calificarea în semifinalele Campionatului Mondial 2022, după 2-2 (4-3 la loviturile de departajare) cu Olanda. Lionel Messi are acum posibilitatea să devină fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate la cel mai important turneu.

Lionel Messi, la două prezenţe distanţă să devină fotbalistul cu cele mai multe meciuri la Campionatul Mondial

Contra Olandei, Lionel Messi a bifat meciul cu numărul 24 la Campionatul Mondial. Calificarea în semifinalele CM 2022 îi oferă posibilitatea de a juca încă două partide la turneul final, semifinala şi finala mică sau finala mare.

ADVERTISEMENT

În prezent, Lothar Matthäus este fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate la Campionatul Mondial, cu 25 de prezenţe. Astfel, Lionel Messi îl va egala la semifinala Argentina – Croaţia, care se va disputa marţi, de la ora 21:00.

Lionel Messi are şansa să bată recordul lui Lothar Matthäus la chiar ultimul Campionat Mondial din carieră. “Acesta va fi ultimul meu Campionat Mondial, sunt sigur! Am luat deja decizia”, spunea Lionel Messi înaintea turneului final din Qatar.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Lothar Matthäus despre posibilitatea ca Lionel Messi să-i bată recordul

Jurnaliştii de la Ole au stat de vorbă cu Lothar Matthäus înaintea turneului final din Qatar şi l-au întrebat pe fostul internaţional german despre posibilitatea ca Lionel Messi să-i bată recordul.

“L-aş felicita şi atât. Recordurile nu sunt pentru totdeauna. Dacă cineva o poate face, atunci Messi trebuie să fie”, declara Lothar Matthäus, care a jucat la ediţiile din 1982, 1986, 1990, 1994 şi 1998.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Lionel Messi, Lothar Matthäus a reuşit să câştige trofeul o dată, în 1990, şi a mai jucat o finală la ediţia din 1986, pe care a pierdut-o în faţa Argentinei. Cu fostul mare fotbalist în lot, Germania de Vest a pierdut şi ultimul act al CM 1982, în dauna Italiei, dar atunci neamţul a fost doar rezervă.

Lionel Messi a fost o singură dată la un pas de trofeu. La Campionatul Mondial din 2014, Argentina a jucat finala cu Germania, iar nemţii s-au impus prin golul lui Mario Gotze, din minutul 113.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo e în urma lui Lionel Messi

Cristiano Ronaldo, ajuns şi el la cea de-a cincea prezenţă la Campionatul Mondial, are 21 de meciuri la cea mai importată competiţie. La partida cu Maroc, portughezul poate ajunge la borna 22, astfel că-i va depăşi pe Diego Maradona, Uwe Seeler şi Władysław Żmuda.

Cu o eventuală calificare în semifinalele CM 2022, Cristiano Ronaldo ar mai putea să-şi adauge încă două meciuri la palmares şi ar ajunge la 24 de partide la Campionatul Mondial.

Top 5 jucători cu cele mai multe meciuri la Campionatul Mondial

  1. Lothar Matthäus (Germania) – 25 de meciuri
  2. Miroslav Klose (Germania), Lionel Messi (Argentina) – 24 de meciuri
  3. Paolo Maldini (Italia) – 23 de meciuri
  4. Diego Maradona (Argentina), Uwe Seeler (Germania), Władysław Żmuda (Polonia), Cristiano Ronaldo (Portugalia) – 21 de meciuri
  5. Cafu (Brazilia), Philipp Lahm (Germania), Grzegorz Lato (Polonia), Javier Mascherano (Argentina), Bastian Schweinsteiger (Germania) – 20 de meciuri
ADVERTISEMENT
Tags: