Life

Cum dezgheți rapid congelatorul. Metoda simplă și eficientă

Este un lucru necesar ca congelatorul să fie dezghețat. Iată cât de des ar trebui să facem acest lucru, dar și metodele care ne-ar putea ajuta să scăpăm mai repede de această corvoadă.
11.05.2022 | 22:10
Cum dezgheti rapid congelatorul Metoda simpla si eficienta
Cum dezgheți rapid congelatorul. Metoda simplă și eficientă. foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dezghețarea congelatorului este un proces ce pare anevoios și cu siguranță nu este unul plin de entuziasm pentru nimeni. Există, însă, niște metode care ne-ar putea ajuta să dezghețăm frigiderul rapid.

Metoda simplă și eficientă pentru a dezgheța rapid congelatorul

Experții sunt de părere că congelatorul ar trebui dezghețat o dată pe an sau poate chiar de două ori. Totul depinde de stratul de gheață care este depus, astfel că operațiunea ar putea fi mai rară.

ADVERTISEMENT

Totuși, deși este o operațiune deloc plăcută, ea este cât se poate de necesară, deoarece congelatorul funcționează mai bine după ce va fi dezghețat.

Sunt mai multe trucuri pe care le poți folosi pentru ca congelatorul să se dezghețe mai rapid. Unul dintre ele este să punem apă fierbinte într-un pulverizator și să dăm în interior, pe gheața formată în congelator.

ADVERTISEMENT

Tot pentru a dezgheța mai repede congelatorul putem să punem apă caldă într-un vas, pe care să îl introducem apoi în aparatul electrocasnic. Este simplu, dar ar putea dura mai mult.

Cu ce poți spăla congelatorul

Dacă vrei să folosești doar substanțe naturale și nu ești de acord cu folosirea chimicalelor în frigiderul și congelatorul tău, atunci poți încerca o soluție clasică.

ADVERTISEMENT

Amestestecă bicarbonat de sodiu, apa si oțet până obții o pastă. Oțelul trebuie adăugat ultimul deoarece acesta va produce o reacție chimică.

Folosește o lavetă sau chiar un burete abraziv dacă sunt pete mai greu de scos.

Mai există încă o soluție pentru curățarea congelatorului. Poți amesteca niște apă călduță cu detergent de vase, iar congelatorul tău va arăta ca nou.

ADVERTISEMENT

Pentru a elimina mirosurile neplăcute, poți folosi lămâile. Ia niște bucăți de vată și îmbibă-le în sucul de lămâie. Și un bol cu bicarbonat de sodiu va elimina mirosurile din frigider sau congelator.

Trucul simplu pentru ca un congelatorul să nu mai producă gheaţă

Există mai multe trucuri care pot fi folosite pentru a dezgheța congelatorul. De exemplu, dacă avem la rece pungi cu zarzavaturi, atunci trebuie să ne asigurăm că acestea trebuie închise foarte bine. În caz contrar, ele pot duce la formarea de gheață.

Indiferent că vorbim despre pungi sau caserole puse în congelator, toate trebuie închise etanș. Cel mai bine ar fi să utilizăm pungile cu sigiliu, deoarece ele nu vor duce niciodată la formarea de gheață, fiind special făcute pentru a fi utilizate la congelator.

Un alt truc pentru a evita formarea de gheață în congelator este să punem niște glicerină pe un burete și să ștergem pereții congelatorului cu el.

ADVERTISEMENT
Tags: