News

Cum e vremea în Bucureşti şi în restul ţării. Prognoza meteo pentru miercuri, 29 martie 2023. Veşti proaste de la ANM

Prognoza meteo pentru miercuri, 29 martie 2023, vine cu vești proaste de la ANM pentru București, dar și la nivelul întregii țări.
29.03.2023 | 07:21
Cum e vremea in Bucuresti si in restul tarii Prognoza meteo pentru miercuri 29 martie 2023 Vesti proaste de la ANM
Prognoza meteo pentru miercuri, 29 martie 2023 Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Vremea a întors foaia de la începutul acestei săptămâni în România. Prognoza meteo pentru miercuri nu vine cu vești mai bune pentru că temperaturile vor rămâne scăzute la nivelul întregii țări. Lucrurile se ameliorează începând de joi, când vremea se va încălzi, iar temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade.

Cum e vremea în Bucureşti şi în restul ţării

Până spre finalul săptămânii, cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare la munte și pe arii restrânse predominant sub formă de ninsoare în zonele mai joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, local în Oltenia, Transilvania și Dobrogea, vitezele urmând a atinge în general 45 – 60 km/h, dar mai ales la munte, la altitudini de peste 1.500 m în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, unde rafalele vor depăși 80 – 100 km/h, va fi viscol intens și vizibilitate scăzută.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime vor fi mai mici decât în mod normal la această dată și se vor situa între -7 și 2 grade. Pe arii extinse se va produce îngheț la sol și local brumă. De asemenea, cerul va fi mai mult noros și trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, va fi de -3…0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă, arată prognoza ANM.

Prognoza meteo pentru miercuri, 29 martie 2023

În țară

Miercuri, vemea va fi mult mai rece decât ar fi normal la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade în sudul Olteniei și Munteniei, iar cele minime între -9 și 1 grad, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -12 grade, dar și ușor mai ridicate în Banat și vestul Olteniei, spre 2…3 grade.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros. Trecător se vor înregistra precipitații slabe, ziua, local, sub formă de ninsoare la munte, precum și în estul si sudul Transilvaniei și mixte în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar noaptea pe arii restrânse mai ales sub formă de ploaie în Banat și posibil în sudul Crișanei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1.500 m, unde la rafală se vor depăși viteze de 70 – 90 km/h și ninsoarea va fi viscolită, iar în prima parte a intervalului și în regiunile sudice, estice și în centru, cu precădere în Moldova, local în Oltenia și sud-vestul Munteniei, rafalele urmând a fi de 55 – 60 km/h. În a doua parte a nopții, local se va produce brumă și îngheț la sol.

ADVERTISEMENT

București

Vreme rece pentru această dată, cu temperatură maximă în jurul valorii de 9 grade, în vreme ce minima va fi de -3…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -5. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări în prima parte a intervalului, când la rafală vor fi viteze în jurul a 40 km/h. Noaptea se va produce brumă.

Prognoza meteo pentru joi, 30 martie 2023

În țară

Vremea intră într-un proces de încălzire, valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru finalul lunii martie, însă dimineața va fi rece. Cerul se va înnora treptat în toate regiunile. Vestul și nord-vestul teritoriului nu scapă de ploi slabe în cursul zilei, iar din orele serii aria ploilor va fi în extindere în spațiul intracarpatic unde vor deveni moderate cantitativ și va ploua pe suprafețe mai mici și în sud și în est.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile vor fi mixte la munte, unde vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Maximele se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață și brumă.

București

Capitala se va bucura de o vreme în încălzire, cu valori termice care se apropie de normele perioadei, însă dimineața va fi rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Prognoza meteo pentru vineri, 31 martie 2023

În țară

Tendința de încălzire a vremii continuă în cea mai mare parte a țării, cu precădere în jumătatea de sud-vest. Cerul va avea înnorări și va ploua în toate regiunile, local în sudul teritoriului și pe arii extinse în rest. Pe alocuri ploile vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot acumula peste 15…20 l/mp.

Precipitațiile vor fi mixte la munte, altitudini mari. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, iar local și temporar și în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul și sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Izolat se va forma ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în ultima zi a lunii martie. Cerul va avea înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 6…9 grade.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 aprilie 2023

În țară

Lun aprilie debutează cu vreme în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate și ploi în toată țara. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și izolat și trecător în regiunile sudice. Va fi mai cald decât în mod obișnuit la această dată în est și sud-est, iar în rest se vor înregistra temperaturi în jurul normelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade.

București

Vreme caldă pentru această perioadă, cu o maximă a temperaturii aerului de 21…22 de grade și o minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări și, cu precădere din orele amiezii, temporar va ploua, vor fi mai ales averse, iar în a doua partea zilei vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

Cum va fi vremea duminică, luni și marți

Vremea se modifică din nou și se va răci treptat în toate regiunile, doar în prima zi, în sudul țării, menținându-se un regim termic peste cel normal. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în majoritatea zonelor. În București, vremea se va menține caldă în prima zi, apoi va intra într-un proces de răcire, posibil accentuată, iar probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

ADVERTISEMENT