Life

Cum era îmbrăcată Elena Ceaușescu în momentul execuției. Obiectul vestimentar care a stârnit curiozitatea tuturor

Cum era îmbrăcată Elena Ceaușescu, fosta Primă Doamnă a României, când a fost executată. În ultima zi din viață purta o haină foarte scumpă.
26.12.2022 | 17:45
Cum era imbracata Elena Ceausescu in momentul executiei Obiectul vestimentar care a starnit curiozitatea tuturor
Elena si Nicolae Ceausescu au fost executați pe 25 decembrie 1989. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Sunt 33 de ani de când soții Ceaușescu au fost împușcați de propriul popor, sătul de restricțiile regimului comunist. În ultima zi din viață, Elena Ceaușescu era îmbrăcată într-o haină foarte scumpă.

Elena Ceaușescu purta o haină de brand când a fost executată. Cât valora articolul vestimentar

Fosta Primă Doamnă a României (în perioada ei Republica Socialistă România-n.r) purta un palton gros, crem, cu guler maroniu și blănit, ce aparținea unui brand faimos.

ADVERTISEMENT

Soția dictatorului avea în ziua de 25 decembrie 1989 un palton de la Yves Saint Laurent, care ar fi costat cât o Dacie, valoroasă în acele vremuri. Potrivit site-ului shtiu.ro, articolul vestimentar avea prețul de 70.000 de lei.

Elena Ceaușescu avea o garderobă cu haine de lux

De asemenea, Elena Ceaușescu avea o garderobă plină cu haine de la case de modă, pe care și le permitea doar o anumită parte a nomenclaturii. Se mai spune că fosta Prima Doamnă era conștientă de faptul că nu era o femeie frumoasă și încerca să compenseze acest lucru prin apariții luxoase.

ADVERTISEMENT

Totodată, Elena Ceaușescu nu obișnuia să se îmbrace cu articole vestimentare mulate sau scurte, ci a adoptat un stil moderat, care să denote eleganță.

”Elena Ceaușescu avea un stil decent. La întâlnirile oficiale, avea întotdeauna o ținută potrivită. Se îmbrăca de la casele modă mari ale lumii, iar ținutele alese nu erau potrivite doar cu evenimentul respectiv, ci și cu înfățișarea ei.

ADVERTISEMENT

Niciodată n-a avut ținute provocatoare sau ieșite din context, dimpotrivă, a adoptat un stil moderat, chiar dacă purta creații semnate de mari designeri ai lumii.

Avea în dulap creații Dior, Hermès, purtate la vremea aceea doar de o anumită parte a nomenclaturii. Haina cu care a fost arestată era o creație Yves Saint Laurent ”, a dezvăluit designerul Flora Năstase, supranumită și ”regina blănurilor”.

ADVERTISEMENT

Se mai spune și că Elena și Nicolae Ceaușescu apăreau în fața oamenilor pe care îi conduceau îmbrăcați mai puțin scump, acasă trăind într-un lux la care oricine ar visa.

ADVERTISEMENT