Fotbal international

Cum era să moară Virgil van Dijk după un meci: cel mai scump fundaş din istorie îşi scrisese şi testamentul!

05.12.2018 | 15:53
Cum era sa moara Virgil van Dijk dupa un meci cel mai scump fundas din istorie isi scrisese si testamentul

Virgil van Dijk e starul lui Liverpool şi al naţionalei Olandei şi, din iarna trecută, a devenit şi cel mai scump fundaş din lume, Liverpool plătind lui Southampton 80 de milioane de euro pentru serviciile lui. Numai că toate aceste lucruri puteau să nu existe dacă nu ar fi fost o decizie inspirată a mamei fotbalistului pe vremea când acesta juca în Olanda, pentru Groningen. Concret, Van Dijk a fost la un pas de moarte după un meci!

La 20 de ani, van Dijk juca în campionatul din ţara sa natală şi era deja văzut drept un potenţial star. După un meci în deplasare, în faţa celor de la Excelsior, era însă să se petreacă o tragedie. “I s-a făcut rău după meci. Nimeni nu ştia ce are. La început am crezut că e vorba de o banală gripă”, şi-a amintit antrenorul său de la acea vreme, Dick Lukkien.

Virgil Van Dijk, cel mai scump fundaş din lume, a jucat finala Ligii Campionilor alături de Liverpool
Virgil Van Dijk, cel mai scump fundaş din lume, a jucat finala Ligii Campionilor alături de Liverpool

Virgil Van Dijk, cel mai scump fundaş din lume, şi-a scris şi testamentul!

Aşa că lui Van Dijk i-a s-a aplicat “tratamentul” clasic pentru gripă: l-au trimis acasă pentru câteva zile! După ce acuza dureri din ce în ce mai acute, s-a dus la spital, la Groningen, pentru investigaţii. Numai că doctorii n-au găsit nimic în neregulă! “A venit mama lui, a văzut că situaţia se înrăutăţeşte, aşa că a decis să-l ia şi să îl mute la alt spital. A fost o decizie crucială”, povesteşte fostul său antrenor. Aici, i s-a pus diagnosticul: apendicită, peritonită şi infecţie a rinichilor! “Mă rugam la Dumnezeu împreună cu mama, mă durea îngrozitor. Am semnat şi un testament”, şi-a amintit Van Dijk într-un interviu după operaţie.

Antrenorul său a povestit şi despre şocul pe care l-a avut când l-a văzut din nou la club: “Nu mi-a venit să cred ce aveam în faţa ochilor. În loc de matahala de om căreia îi dădusem drumul acasă, acum stăteam de vorbă cu un omuleţ sfrijit. Din fericire, s-a recuperat până la urmă”. Virgil van Dijk şi-a revenit destul de repede la forma de dinainte de operaţie şi cariera sa a explodat: Celtic Glasgow, Southampton şi apoi transferul la Liverpool, echipa care l-a făcut cel mai scump fundaş din lume şi alături de care a jucat finala ultimei ediţii de Champions League.