Fotbal intern

Cum erau tratate vedetele de la Dinamo de un fost şef al clubului: “Nu trebuie să mergi pe jos sau cu transportul în comun”

22.12.2018 | 16:36
Cum erau tratate vedetele de la Dinamo de un fost şef al clubului

Sulejman Demollari, una dintre vedetele lui Dinamo de la începutul anilor ’90, a povestit cum erau trataţi jucătorii echipei de Vasile Ianul, fostul şef al clubului. Între 1991 şi 1995, albanezul a evoluat la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, fiind primul jucător străin din istoria “câinilor”. Recent, fostul fotbalist a povestit într-un interviu acordat site-ului Eu Sunt 12 cum era tratat de conducătorul echipei.

“Îmi aduc aminte de preşedintele Ianul. Mă bătea tot timpul la cap şi îmi zicea: ‘Demo, tu eşti vedetă! Ia taxiul! Nu trebuie să mergi pe jos sau cu transportul în comun’. În câteva rânduri, mi-a dat şi bani pentru taxi”, a declarat Sulejman Demollari pentru eusunt12.ro.

Cum erau tratate vedetele de la Dinamo de un fost şef al clubului: “Pentru băieţii ăştia mari, încă o mie de dolari”

Sulejman Demollari a povestit cum erau tratate vedetele de la Dinamo de un fost şef al clubului atunci când “câinii” reuşeau victorii importante. În sezonul 1991-92, primul al fostului internaţional albanez în tricoul dinamoviştilor, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare o elimina pe Sporting Lisabona în primul tur al Cupei UEFA. În plus, Sulejman Demollari a povestit cum a fost aproape să ajungă la Steaua Bucureşti în 1994.

Cum erau tratate vedetele de la Dinamo de un fost şef al clubului. Sulejman Demollari a jucat pentru "câini" între 1991 şi 1995
Cum erau tratate vedetele de la Dinamo de un fost şef al clubului. Sulejman Demollari a jucat pentru “câini” între 1991 şi 1995

“Înainte de meci a fost de 4.000 de dolari. Entuziasmat de calificare, Vasile Ianul a venit peste noi, la hotel, şi ne-a zis: ‘Pentru băieţii ăştia mari, înca o mie de dolari pentru fiecare’. Am fost la Steaua, când am terminat contractul cu Dinamo, în ’94. Timp de două luni. Ianul nu mai era preşedinte, iar cineva din conducerea clubului mi-a zis să plec la Steaua. Eu nu am vrut să plec, să trădez! Dar m-au împins. A fost înţelegere între cele două conduceri. A fost iureş mare. Suporterii au făcut gălăgie. Spuneau că dacă nu se întoarce Demollari, Dinamo nu mai joacă-n ‘Groapă’. Era impresionant când fanii veneau la hotelul unde stăteam şi scandau ‘Demollari omoară militarii’. Şi eu eram în tricoul Stelei! În cele din urmă, şefii de la Dinamo m-au adus înapoi şi s-a făcut o prelungire de contract”, a mai susţinut Sulejman Demollari.