Sport

Cum este stimulat creierul lui Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul de schi. ”Viața e nedreaptă”

Apar noi detalii despre modul în care familia încearcă să-i stimuleze creierul lui Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul suferit în timp ce se afla la schi.
28.12.2023 | 16:33
Cum este stimulat creierul lui Michael Schumacher la 10 ani de la accidentul de schi Viata e nedreapta
Cum este stimulat creierul lui Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul de schi. ”Viața e nedreaptă”
ADVERTISEMENT

Cei 10 ani de la accident se împlinesc vineri, 29 decembrie 2023, și nici acum publicul larg nu știe care este adevărata stare de sănătate a fostului pilot de Formula 1, aflat acum la 54 de ani. Cu toate acestea, jurnaliștii de la Bild au aflat noi detalii despre modul în care o armată de specialiști are grijă de Schumacher.

Cum este stimulat creierul lui Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul de schi

În urmă cu 10 ani, fostul mare pilot de Formula 1 traversa o zonă nesecurizată în stațiunea Meribel din Alpii francezi, moment în care a căzut, s-a lovit cu capul de o stâncă și a ajuns în starea de acum. Stare care nu e tocmai cunoscută, însă e cert că Michael Schumacher este ascuns de ochii lumii de către familia care cere mereu discreție.

ADVERTISEMENT

Cert e că jurnaliștii de la Bild au aflat că specialiștii încearcă să-i stimuleze creierul lui Michael Schumacher prin sunetul produs de către motorul unui Mercedes AMG, în speranța că acesta aude sunetele familiare. Mai mult, de starea de sănătate a lui Schumacher se ocupă zilnic o armată compusă din 15 specialiști, de la medici și asistenți, 24 de ore din 24.

Tot la 10 ani de la accident, fratele lui Michael, Ralf, a acceptat să vorbească despre modul în care acest eveniment a schimbat viața tuturor din familia Schumacher. “Mi-e dor de Michael al meu de atunci. Viaţa este uneori nedreaptă. Michael fusese adesea norocos în viaţa lui, dar apoi a venit acest accident tragic.

ADVERTISEMENT

Slavă Domnului că am putut face multe pentru el datorită posibilităţilor medicale moderne, dar nimic nu mai este cum a fost. Pot spune că accidentul lui tragic mi-a schimbat şi mie viaţa”, a dezvăluit Ralf Schumacher. Cu toate acestea, starea reală de sănătate a lui Schumacher rămâne un adevărat mister, probabil cel mai bine păstrat secret al deceniului, astfel că Ralf a refuzat să ofere mai multe detalii.

Se pare că, imediat după accident, salvatorii sosiți la fața locului nu au respectat protocolul și au dus la noi afecțiuni severe ale creierului lui Michael Schumacher. Cel puțin asta susține jurnalistul Jens Gideon, care și-a prezentat teoria la postul german de radio ARD. “Două decizii îndoielnice dezvăluite despre accidentul care i-a schimbat viața lui Michael Schumacher“, au remarcat jurnaniștii de la Marca.

ADVERTISEMENT

Desigur, prima mare eroare făcută de fostul pilot e că a acceptat să schieze într-o zonă restricționată. “Nu te duci acolo (n.r. la schi) într-o astfel de zi. Era clar că nu era suficientă zăpadă. Nici pe pârtie nu erau condiții ideale pentru schi. Era foarte periculos să te aventurezi în afara pistei într-o zi ca asta”, a explicat Gideon.

Între timp, salvatorii ar fi interpretat greșit faptul că Michael Schumacher vorbea normal imediat după accident, astfel că au putut greși diagnosticul. Între timp, pe drumul spre spital, starea pilotului s-a înrăutățit și a fost nevoie de intubare imediată. O altă problemă e cauzată de întârzierea echipelor medicale pe pistă, crede Gideon.

ADVERTISEMENT

“Schumacher ar fi putut ajunge la Grenoble cu 3 minute mai devreme”, explică Gideon, conform sursei citate. După ce a ajuns la Grenoble, Michael Schumacher a fost operat de două ori și a stat 6 luni în comă. S-ar fi trezit din această comă în 2014, însă familia vrea să țină totul secret, iar un avocat are grijă să-i protejeze dreptul la intimitate.

ADVERTISEMENT
Tags:
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant