News

Cum evităm Covid-19 de sărbători. Sfaturile oferite de Dr. Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu a oferit sfaturi de urmat sfaturi care să ne ajute să evităm Covid-19 și să ne putem bucura de timpul petrecut cu familia, în siguranță.
20.12.2021 | 22:43
Cum evitam Covid19 de sarbatori Sfaturile oferite de Dr Adrian Marinescu
ADVERTISEMENT

Acesta este cel de al doilea an în care sărbătorile de iarnă sunt umbrite de pandemia de Covid-19. Restricțiile, riscul de îmbolnăvire și distanțarea socială au schimbat profund modul în care petrecem această perioadă a anului.

Pentru a ne putea bucura în siguranță de Crăciun și de Anul Nou, medicul Adrian Marinescu a făcut o serie de recomandări. El subliniază faptul că este important să fim atenți atunci mergem în vizită la cei dragi, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Dr. Marinescu, director medical al Institutului “Matei Balș “, atrage atenția asupra riscului de infectare. De asemenea, el recomandă testarea înaintea unei vizite și limitarea interacțiunilor pe care le avem cu cei din jur.

“Este important să luăm în calcul că riscul de infectare este mare. După doi ani avem suficientă experiență noi toți să știm că de sărbători interacțiunile duc la un risc mare de infectare”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Prevenția este esențială de sărbători

Medicul atrage atenția asupra faptului că testarea se dovedește esențială în ceea ce privește riscurilor la care noi și cei din jur se supun. Dr. Marinescu spune că testarea ne poate ajuta să stabilim dacă suferim sau nu de Covid-19 atunci când prezentăm simptomele afecțiunii. De asemenea, aceasta poate avea și un caracter preventiv.

După cum subliniază dr. Marinescu, chiar dacă ne testăm asta nu înseamnă automat că riscul de răspândire a coronavirusului este îndepărtat complet. El atrage atenția asupra faptul că în timpul sărbătorilor de iarnă avem parte de mai multe interacțiuni cu persoane pe care nu le vedem în mod obișnuit, iar asta crește riscul de răspândire a Covid-19 între diferite grupuri sociale.

ADVERTISEMENT

În această situație, trebuie să ne luăm o serie de măsuri de protecție. În acest fel, o să putem să petrecem timp cu cei dragi fără ca cineva să fie pus în pericol.

Un mesaj optimist pentru Anul Nou

În timpul intervenției sale, dr. Marinescu a explicat faptul că perioada sărbătorilor și interacțiunile sociale mult mai dese ar putea să ducă la o creștere a numărului de infectări. Din fericire, după cum explică, medicul, există posibilitatea ca acestea să fie ușoare sau moderate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dr. Marinescu a ținut să atragă atenția asupra modului în care s-a desfășurat valul 4 în România și că nu crede că există cineva care să își dorească o agravare a situației.

Medicul s-a arătat optimist și explicat faptul că sărbătorile de iarnă din 2022 ar putea fi diferite, iar următorul val pandemic ar putea fi mai echilibrat. Astfel, s-ar putea ca la anul să fim alături de cei dragi, fără restricții și, poate, cu un risc mult mai mic de îmbolnăvire.

“Eu cred că anul 2022 va fi anul echilibrului, adică vom mai avea infecții, vor mai fi probleme, dar eu cred că lucrurile se vor așeza la trecerea de la câmpul de luptă la conviețuire, adică vor fi mai puține cazuri severe, dar cu condiția ca oamenii să se ducă la spital, sistemul de Ambulanță să funcționeze, pentru că altfel nu rezistăm”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: