Cum evoluează starea medicului erou Cătălin Denciu, transferat în Belgia. Anunțul lui Nelu Tătaru

Adrian Baciu   
în HotNews
22/11/2020, 15:21
Cum evoluează starea medicului erou Cătălin Denciu, transferat în Belgia. Anunțul lui Nelu Tătaru
Cum evoluează starea medicului erou Cătălin Denciu, transferat în Belgia. Anunțul lui Nelu Tătaru. Sursa foto: colaj Fanatik

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a oferit, duminică, detalii despre modul în care evoluează starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu, aflat pentru tratament la un spital din Belgia.

Din noile informații oferite de oficialul Guvernului, aflăm că starea doctorului de la Piatra Neamț este în prezent staționară, iar săptămâna viitoare urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Medicul erou Cătălin Denciu, rănit grav în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a încercat să salveze pacienții, este internat de opt zile la Bruxelles.

Care este starea medicului erou Cătălin Denciu, transferat în Belgia. Anunțul lui Nelu Tătaru

În cursul zilei de duminică, Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a spus că medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț, produs pe 14 noiembrie, ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va ”interveni și chirurgical”.

“Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, duminică, potrivit Libertatea.

Tătaru spune că ministerul pe care îl conduce ține în permanență legătura cu familia medicului, iar soția acestuia va ajunge în Belgia în cursul săptămânii viitoare.

“Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a mai spus oficialul Guvernului.

Medicul din Piatra Neamț, de peste o săptămână în Belgia

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferit cu răni grave după ce echipamentul de protecție i-a fost cuprins de flăcări în timp ce încerca să salveze pacienții internați la secția ATI din incendiul izbucnit pe 14 noiembrie.

Tot duminică, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că alți doi pacienți din cei șase transferați de la Spitalul din Piatra Neamț, după incendiul de la Secția de Terapie Intensivă, au murit. Astfel, bilanțul deceselor se ridica la 14.

Zece pacienți au murit în incendiul devastator care a cuprins secția de Terapie Intensiva. Ulterior, alți doi din cei transferați, pacienți Covid care nu au fost afectați de incendiu, au decedat, iar acum alți doi pacienți au pierdut lupta cu boala.

Închide ×