Fotbal intern

Cum explică Aioani, portarul naționalei U21, că s-a ferit la golul FCSB: „A fost o bâlbâială!”

02.11.2020 | 23:23
Cum explica Aioani portarul nationalei U21 ca sa ferit la golul FCSB A fost o balbaiala
ADVERTISEMENT

Mihai Aioani, portarul titular al echipei Chindia Târgoviște, dar și al echipei naționale U21 a explicat motivele pentru care nu a intervenit la golul de 1-0 marcat de FCSB la Giurgiu, prin Iulian Cristea.

Goalkeeperul echipei gazde, forțate să joace la Giurgiu din cauză că arena de la Ploiești s-a închis pentru a fi pusă la punct înaintea meciurilor echipelor naționale, a gafat grav la golul fundașului roș-albastru.

ADVERTISEMENT

Aioani s-a apărat susținând că s-a așteptat ca fundașul stânga Fomba Bourama să respingă mingea cu capul, însă jucătorul din Mali nu a intervenit.

Mihai Aioani se scuză după gafa antologică cu FCSB: „A fost o bâlbâială”

În vârstă de 20 de ani, portarul Chindiei Târgoviște a fost monitorizat de Dinamo pe vremea când Florin Prunea lucra pentru formația alb-roșie, însă transferul său în „Groapă” nu s-a materializat niciodată. Astfel că jucătorul născut la Buftea a rămas la Târgoviște și este titular în trupa lui Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru tânărul goalkeeper, el a avut o seară extrem de nefastă în data de 2 noiembrie, și a comis o gafă antologică la golul de 0-1 marcat de Iulian Cristea după o centrare a lui Olimpiu Moruțan. Aioani s-a ferit de minge în careul de șase metri, iar balonul a ajuns la fundașul central al oaspeților care a marcat printr-o execuție stângace.

„La primul gol a fost o bâlbâială. Am crezut că dă fundașul Fomba cu capul. M-a surprins când am văzut că nu a dat. A fost o neînțelegere. Știam că întâlnim o echipa buna, cu un joc de posesie bun. Pot spune că s-a văzut calitatea lor”, a explicat Aioani la Digisport.

ADVERTISEMENT

Portarul Chindiei Târgoviște a vorbit și despre înfrângerea echipei sale, care a ratat ocazia de a urca în clasament. Târgoviștenii o puteau depăși pe FC Botoșani dacă scoteau măcar un egal, dar ar fi putut să ajungă chiar pe loc de play-off cu o victorie. De asemenea, Aioani a făcut referire și la confruntarea directă dintre el și Andrei Vlad, concurentul de la naționala U21.

„Sunt perioade și perioade în fotbal, nu poți să o ții numai în victorii, mai sunt și meciuri ca acesta. Sperăm să muncim mai bine pe viitor, trebuie să muncim mai mult. Nu are nimeni nimic de dovedit, nici eu, nici Andrei Vlad. Domnul Adrian Mutu știe pe cine să bage, el își asumă rezultatele, noi trebuie să ne facem treaba la club”, a mai spus Aioani.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam râde de portar: „Ce bâlbâială?”

Prezent în studioul televiziunii care a obținut declarația lui Mihai Aioani, fostul mare portar Helmuth Duckadam a comentat și el intervenția hilară a portarului gazdelor de la golul de 0-1. „Eroul de la Sevilla” a comentat cu umor reacția goalkeeperului și a explicat cum trebuia să procedeze acesta.

„Ce bâlbâială să fie? E bâlbâiala lui. La faze de genul acesta, strigi `eu`, toată lumea pleacă capul, ies și prind mingea”, a comentat Duckadam după ce l-a ascultat pe Aioani.

FCSB s-a impus în fața Chindiei cu 2-0. Cealaltă reușită a roș-albaștrilor a venit după un șut trimis de Florin Tănase, de la marginea careului de 16 metri.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,75 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT