News

Cum explică bărbatul din Botoșani gestul de a se imuniza cu 3 doze anti-Covid: ”Mi-a mai revenit vederea”

Bărbatul din Botoșani explică gestul său total neindicat de medici de a se imuniza cu 3 doze de vaccin anti-Covid-19.
18.05.2021 | 23:33
Cum explica barbatul din Botosani gestul de a se imuniza cu 3 doze antiCovid Mia mai revenit vederea
ADVERTISEMENT

În vârstă de 49 de ani, cetățeanul cu domiciliul în Dorohoi a păcălit cadrele medicale, în așa fel încât să îi fie administrată o doză în plus de vaccin anti-COVID.

Duminică, acesta a mers la centrul de vaccinare și a cerut să i se administreze serul, fără să specifice faptul că efectuase deja rapelul în urmă cu doar o săptămână.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Botoșani care a primit 3 doze de vaccin anti-Covid își explică gestul

Personalul unității medicale din Moldova a mers pe încredere și a verificat prea târziu în sistem CNP-ul pacientului. Ulterior, bărbatul a fost ținut la spital câteva ore pentru monitorizare și evaluare psihiatrică.

Marți, la două zile distanță de la evenimentul care s-a lăsat cu un dosar penal, bărbatul vine cu explicații. Acesta nu regretă deloc faptul că i-a păcălit pe cei de la centrul de vaccinare care i-au dat a 3-a doză de Pfizer, ba dimpotrivă, ar vrea și o a 4-a doză ”când va veni timpul”.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere medical, bărbatul spune că se simte foarte bine și, dacă după a 2-a doză nu a fost în apele lui, după a 3-a i-a mai revenit vederea.

”A două doză n-a fost de ajuns. Pentru mine e ok. M-am dus pe răspunderea mea, eu trag răspunderea. M-am vaccinat pentru a mă asigura că sunt mai ok, cu a două parcă nu a fost suficient.

ADVERTISEMENT

Și am făcut și a treia, și acum mă simt mult mai bine. În clipă aia am avut noroc și am fost injectat și pe urmă am recunoscut. Am lăsat declarație și la poliție. Le-am cerut voie să fac a patra. Dacă e posibilitatea. Când va veni timpul.

Eram mai stresat înainte și mi-am revenit acum cu vederea, după a treia doză. Mă simt mult mai bine. Sunt om normal. Te simți mult mai bine. Eram stresat un pic că aveam probleme cu ochii. Și mi-am revenit acum cât de cât.

ADVERTISEMENT

N-am furat, i-am mințit, atâta tot. Nu am profitat, am avut noroc. Ca la masă, ceri și a treia farfurie”, a povestit pacientul pentru Antena 3.

Dosar penal pentru bărbatul imunizat de trei ori în Botoșani

Bărbatul din Botoșani este acum anchetat de poliție pentru faptul că a mințit autoritățile și, intenționat, a primit și a 3-a doză de Pfizer.

Cetățeanul a semnat chiar și documentele și o declarație pe propria răspundere potrivit căreia nu mai fusese vaccinat. Abia după administrarea serului, când s-a încercat emiterea adeverinței de vaccinare, sistemul a emis un cod de eroare, apărând alerta că persoana figura deja ca fiind imunizată.

”În acest caz am întocmit dosar penal pentru fals în declarații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

Incidentul a avut loc la Maratonul Vaccinării din Botoșani. Bărbatul s-a prezentat cu buletinul și a cerut să i se administreze serul. Nu a specificat însă că în urmă cu o săptămână făcuse rapelul. Pentru că erau foarte multe persoane, inițial acesta nu a fost identificat în baza de date.

ADVERTISEMENT