News

Cum explică Gabriela Firea problemele de la Podul Ciurel. Primarul a găsit deja un țap ispășitor

23.09.2020 | 08:38
Cum explica Gabriela Firea problemele de la Podul Ciurel Primarul a gasit deja un tap ispasitor
ADVERTISEMENT

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat, pe Facebook, problemele apărute deja la Podul Ciurel, recent inaugurat.

Edilul spune că proiectul de construcție fost gândit în urmă cu 14 ani în trei etape și că, în acest moment este finalizată doar prima etapă.

ADVERTISEMENT

În aceeași ieșire publică, Firea mai acuză dificultățile întâmpinate cu proiectul, despre care afirmă că ar fi fost “blocat în tribunale de un prieten foarte bun cu domnul Nicușor Dan

Gabriela Firea explică problemele apărute la Podul Ciurel. Edilul a găsit vinovatul

În postarea sa de pe pagina de socializare, Gabriela Firea promite că această amplă lucrare se va dovedi, la finalul ei, ”utilă și necesară bucureștenilor”. În explicații, edilul Capitalei nu ezită să trimită săgeți în direcția unui apropiat al rivalului ei la alegeri, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

”Acesta este adevărul despre Podul Ciurel, un proiect despre care se spune în mod nedrept că nu duce și nu va duce nicăieri, o investiție care nu ar fi necesară. Vă voi demonstra că este necesară și utilă bucureștenilor. Acest proiect a fost gândit acum 14 ani, în trei etape. Noi am finalizat prima dintre ele, Nodul Virtuții.

Am fi putut finaliza acest obiectiv mult mai rapid însă, timp de zece ani, a fost blocat în tribunale de către un domn care are casa în proximitatea podului Ciurel, o casă care există și în prezent și nu a fost afectată absolut deloc, cofondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, prieten foarte bun cu domnul Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Împreună au făcut mai multe contestații în instanță, atacând atât autorizația de construire, cât și PUZ-ul de sector”, scrie Firea pe Facebook.

Ce probleme au sesizat cetățenii la Podul Ciurel

Inaugurat sâmbătă, 19 septembrie, după o investiție de circa un sfert de miliard de lei, pasajul de la Podul Ciurel pune deja mari probleme autobuzelor Societății de Transport București (STB).

ADVERTISEMENT

Din filmările mai multor cetățeni se observă cum multe dintre autobuzele STB, care circulă spre Splaiul Independenței, calcă linia care separă benzile de circulație ca să urce pe breteaua dinspre Șoseaua Virtuții a pasajului.

Firea mai promite că prima etapă alucrării, Nodul Virtuții, este deja finalizată și cuprinde podul hobanat, cele trei pasaje supraterne și noua bretele de circulație, iar efectele privind fluidizarea traficului în zona de vest a Capitalei sunt vizibile.

“În cel mai scurt timp, vom demara lucrările pentru etapa a doua a proiectului, aprobat încă din luna mai, un drum expres până la Centură, cu două benzi pe sens.

Pentru acesta, avem deja culoarul de expropriere aprobat, am semnat contractul cu asocierea de constructori Max Boegl – Astaldi – Euroconstruct, iar banii sunt consemnați, aproximativ 50 de milioane de lei pentru exproprierile din zona, în jur de 20 de imobile”, anunță edilul.

ADVERTISEMENT