News

Cum explică Kremlinul “dispariţia” lui Putin de pe micile ecrane în timpul discursului de pe stadion

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a oferit explicații despre momentul întreruperii discursului lui Vladimir Putin de la evenimentul celebrării a opt ani de la anexarea Crimeei.
18.03.2022 | 21:10
Cum explica Kremlinul disparitia lui Putin de pe micile ecrane in timpul discursului de pe stadion
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a avut vineri, pe scena Stadionului Lujniki, din Moscova, un discurs șocant și misterios în același timp, în fața populației sale. La un moment dat, el a fost întrerupt de televiziunea de stat, Rossiya-24, care a pus pe ecran alt număr din cadrul evenimentului de celebrare a opt ani de la cucerirea Crimeei. Pentru că s-au iscat multe nedumeriri legate de posibilitatea unui material trucat, Kremlinul a venit cu explicații.

Care a fost cauza întreruperii discursului lui Vladimir Putin de la evenimentul celebrării a opt ani de la anexarea Crimeei

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a spus că transmisiunea în direct a fost oprită de ”pene tehnice la un server”. Această problemă s-a ivit fix când liderul de la Kremlin urma să laude eroismul soldaților ruși, în ”operațiunea militară” din Ucraina, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Dincolo de această posibilă ”pană tehnică la un server ”, cert este că Rossiya-24 a difuzat un sfert de oră mai târziu discursul integral al liderului de la Kremlin. Vladimir Putin a făcut afirmații uluitoare în fața a sute de mii de ruși, care fluturau steagul național și-l aclamau pe președintele lor.

Vladimir Putin, discurs despre creștinism și iubire în fața rușilor

Sunt zvonuri potrivit cărora participanții ar fi primit bani ca să ia parte la concertul de pe Stadionului Lujniki. Concret, Vladimir Putin a vorbit oamenilor săi despre religie, iubire, creștinism. ”Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a afirmat Putin.

ADVERTISEMENT

”Ne vom îndeplini toate planurile, știm ce trebuie să facem în continuare. Iubirea reprezinta o valoare universală pentru toate religiile din Rusia. Băieții noștri se ajută unul pe altul în Ucraina. O astfel de unitate nu a fost de mult la noi.

Fiecare cuvânt din Constituția noastră e de mare importantă. Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se află și a fost readusă la Rusia.

ADVERTISEMENT

Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a spus Vladimir Putin cetățenilor lui.

Tot acest eveniment a avut loc în a 23-a zi de război a Rusiei cu Ucraina și în timp ce atacuri cu bombe și rachete erau lansate de militarii Kremlinului la adresa civililor ucraineni. Referitor la anexarea Crimeei, reamintim că acest lucru s-a întâmplat în 2014.

ADVERTISEMENT