Sport

Cum explică Marko Arnautovic ieșirea nervoasă de pe Arena Națională. UEFA l-a suspendat un joc

Marko Arnautovic și-a motivat reacția controversată din timpul meciului cu Macedonia de Nord, disputat chiar pe Arena Națională, iar adversara cere o pedeapsă aspră
16.06.2021 | 16:11
Cum explica Marko Arnautovic iesirea nervoasa de pe Arena Nationala UEFA la suspendat un joc
Vârful austriac și-a justificat ieșirea nervoasă din timpul meciului cu Macedonia de Nord. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
16-06-2021
13:11

Arnautovic, suspendat pentru insulte

Comisia de Apel a UEFA a decis suspendarea internaţionalului austriac Marko Arnautovic pentru un joc, după ce a insultat alt jucător la meciul de la Bucureşti cu Macedonia de Nord, disputat la 13 iunie, pe Arena Naţională, în grupele Euro 2020.

”Comisia de Apel a UEFA a decis suspendarea jucătorului austriac Marko Arnautovic pentru următorul joc al naţionalei la care altfel ar fi eligibil, pentru că a insultat alt jucător”, este decizia UEFA, conform BBC.

La partida de duminică, Arnautovic l-ar fi insultat pe macedoneanul Ezgjan Alioski, după ce a marcat al treilea gol al întâlnirii. Austriacul, al cărui tată este de origine sârbă, ar fi făcut referire la originile albaneze ale fundaşului macedonean. Arnautovic şi-a cerut scuze şi a negat că ar fi făcut remarce rasiste.

14-06-2021
20:58

Macedonia de Nord cere pedeapsa maximă pentru Marko Arnautovic

Federația macedoneană de fotbal a solicitat celor de la UEFA pedeapsa maximă Marko Arnautovic, după gestul atacantului austriac, ofensator din punctul lor de vedere: „Federația Macedoneană de Fotbal condamnă ieșirea jignitoare a jucătorului austriac Marko Arnautovic la adresa jucătorului macedonean Ezgjan Alioski, de după golul marcat în meciul de duminică. Anunțăm că am trimis la UEFA o scrisoare oficială prin care am solicitat pedeapsa maximă pentru jucătorul austriac Marko Arnautovic.

Condamnăm orice formă de discriminare și insultă care nu sunt în spiritul fotbalului și al valorilor pe care le apărăm împreună. Vom apăra întotdeauna interesele și demnitatea jucătorilor macedoneni, indiferent de locul în care evoluează”, se precizează într-un comunicat emis în urma incidentului petrecut în primul meci disputat la București în cadrul EURO 2020.

În loc să se bucure alături de coechipieri pentru golul marcat cu doar câteva momente înaintea fluierului de final, austriacul s-a „răzbunat” pe unul dintre adversari, printr-un gest catalogat drept rasist.

În anumite situații, banalul „OK” poate fi interpretat ca un semn de „supremație” a albilor în raport cu persoanele de culoare. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, atacantul legitimat la West Ham United și-a cerut scuze pentru această reacție.

ADVERTISEMENT

Partida cu Macedonia de Nord a avut loc duminică, 13 iunie, chiar pe Arena Națională din București. Grație victoriei categorice, scor 3-1, elevii lui Franco Foda s-au instalat în fotoliul de lider al Grupei C și au motive întemeiate să spere la o calificare în optimile competiției.

Marko Arnautovic și-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă de pe Arena Națională

Au existat câteva cuvinte aprinse ieri, în emoția meciului, pentru care aș vrea să îmi prezint scuze, în special pentru prietenii mei din Macedonia de Nord și Albania.

ADVERTISEMENT

Vreau să spun un lucru, clar: NU SUNT RASIST! Am prieteni în aproape toate țările și susțin diversitatea, oricine mă cunoaște știe asta”, a scris Marko Arnautovic pe contul său de Instagram.

Introdus în teren cu 30 de minute înaintea fluierului de final, atacantul de 32 de ani a majorat avantajul austriecilor, profitând de ieșirea hazardată a portarului Dimitrievski, după o pasă genială oferită de Laimer.

ADVERTISEMENT

Câți spectatori au asistat la meciul Austria – Macedonia de Nord

Potrivit unui comunicat dat publicității de Federația Română de Fotbal, la primul meci găzduit de țara noastră în cadrul unui turneu final au participat peste 9082 de spectatori. Accesul a fost permis doar persoanelor vaccinate anti-Covid și celor care au putut face dovada efectuării unui test PCR/rapid antigen.

Dintre cei 9082 de spectatori din tribune, 76% au primit brățările de acces pe baza actelor medicale care dovedeau vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală în ultimele 90 de zile sau un test RT-PCR negativ din ultimele 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Ultimele două situații au fost extrem de rare, principala cale de imunizare fiind vaccinarea. Personalul care a organizat meciul și cel care a asigurat serviciile pentru spectatori a fost de asemenea verificat. 976 de persoane erau imunizate prin vaccinare sau trecere prin boală, iar 376 au fost testate rapid – zero cazuri pozitive”, a anunțat FRF.

Vremea nu a mai pus probleme partidei

În ciuda temerilor privind intemperiile vremii, alimentate și de avertizarea RO-ALERT, care anunța averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, meciul s-a desfășurat în condiții optime. De altfel, fanii prezenți în tribunele Arenei Naționale au avut ocazia să admire un superb curcubeu dublu apărut pe cerul Capitalei.

Următoarea partidă găzduită de țara noastră în cadrul Campionatului European este cea dintre Ucraina și Macedonia De Nord, programată joi, 19 iunie, la ora 16:00. Având în vedere că ambele echipe sunt obligate să câștige pentru a mai putea spera la un loc în optimile de finală ale competiției, ne putem aștepta la un duel extrem de spectaculos.

ADVERTISEMENT
Tags: