News

Cum explică medicul Virgil Musta scăderea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile. Sunt veşti bune!

15.05.2020 | 13:33
Cum explica medicul Virgil Musta scaderea numarului de cazuri de COVID19 din ultimele zile Sunt vesti bune
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta a explicat că venirea vremii călduroase ar putea fi un efect al scăderii numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile.

Cum explică medicul Virgil Musta scăderea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile

Coordonatorul secției COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Virgil Musta, a lăsat să se înțeleagă că temperaturile ridicate pot fi un factor al scăderii numărului de cazuri.

ADVERTISEMENT

”Aparent, numărul de cazuri a scăzut. E posibil să fie și datorită căldurii din ultimele zile, dar nu am datele necesare să spun sigur acest lucru”, a declarat doctorul la Digi24.

Musta spune că efectele ieșirii din starea de urgență se vor vedea în 7-14 zile și că relaxarea trebuie să se facă gradual, iar fiecare persoană în parte trebuie să-și facă propriile reguli.

ADVERTISEMENT

Musta le recomandă românilor să investească în măști de protecție

”Oamenii care au patologii deja existente trebuie să fie mult mai atenți când părăsesc domiciliul sau intră în contact cu alte persoane. Cuvântul cel mai corect este să facem măsuri individualizate”, a afirmat medicul.

Virgil Musta le-a transmis cetățenilor să nu fie speriați, dar să fie atenți: ”Și Germania sau Coreea de Sud, care sunt țări mai civilizate, au avut creșteri când au făcut relaxările”.

ADVERTISEMENT

Medicul de la Timișoara recomandă purtarea corectă a măștii de protecție și îi îndeamnă pe români să facă o investiție de câteva zeci de lei pentru a-și achiziționa 5-6 măști pe care să le schimbe și să le igienizeze.

”Astfel de pandemii ne-au învățat să avem grijă de igiena noastră, să ne spălăm mai des pe mâini. Și spitalele au câștigat, deoarece au fost dotate cu aparatele necesare pentru a trata bolile”, a încheiat el.

ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta oferă o serie de sfaturi privind  utilizarea corectă a măștilor și a mănușilor. Nu toată lumea cunoaște regulile prin care aceste echipamente pot fi purtate în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT