Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum explică Mihai Rotaru boicotul împotriva austriecilor: „E un atentat asupra românilor! M-am simțit umilit”

La Fanatik SuperLiga, Mihai Rotaru a comentat decizia Universității Craiova de a boicota firmele cu capital austriac Raiffeisen Bank și OMV Petrom.
09.12.2022 | 13:30
Cum explica Mihai Rotaru boicotul impotriva austriecilor E un atentat asupra romanilor Mam simtit umilit
Cum explică Mihai Rotaru boicotul împotriva austriecilor: „E un atentat asupra românilor! M-am simțit umilit”. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a luat o decizie aplaudată de toți românii. Clubul din Bănie a decis să boicoteze firmele cu capital austriac Raiffeisen Bank și OMV Petrom, după ce țara noastră nu a primit undă verde pentru intrarea în Spațiul Schengen.

Mihai Rotaru a comentat boicotul Universității Craiova. Oltenii au pus tunurile pe firmele cu capital austriac din România

Mihai Rotaru a intervenit telefonic la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA și a explicat hotărârea clubului pe care îl patronează.

ADVERTISEMENT

„Eu m-am simțit umilit, m-am simțit furios, m-am simțit revoltat, cred că la fel v-ați simțit și dumneavoastră și 20 de milioane de români.

În acest caz avem parte de un atentat al unei națiuni, națiunea austriacă, asupra unei alte națiuni, națiunea română. Și aici trebuie să reacționăm sau să fim uniți.

ADVERTISEMENT

Aici a fost afectat dreptul nostru de a circula, dreptul nostru de europeni. Au lovit în noi, cei care timp de zeci de ani și-au mărit profiturile, au exploatat resursele naturale ale României, au exploatat finanțele românești, au exploadat asigurările românești și multe, multe alte domenii de activitate au continuat să exploateze. Ei în acest moment ne-au umilit. E vorba de un atac cu crampoanele la gât”.

Noi îi amendăm pe cei care fac profituri în România cu capital austriac și care n-au luat atitudine, care n-au făcut lobby”, a declarat Mihai Rotaru, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Oltenii spun adio stagiilor de pregătire din Austria

În perioadele de pregătire, în special în cea de vară, Universitatea Craiova era o obișnuită a cantonamentelor din Austria. De acum înainte însă, oltenii își vor schimba locul de tabără. Mai mult, Rotaru anunță că sunt și alte echipe din SuperLiga care vor lua exemplul și îi vor boicota pe austrieci.

„Avem deja Slovenia, Slovacia, Serbia, la baza lui Partizan, Polonia, unde am auzit că au o zonă extraordinar de frumoasă, sunt soluții, nu ne plângem. Discutăm de o agresiune economică. Faptul că nu intrăm în Schengen ne va trage în jos și la nivel de business. Acest prim ministru al Austriei și-a bătut joc de noi pentru un interes electoral. Nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cum Austria ne calcă pe gât.

ADVERTISEMENT

Am primit mesaj de la două echipe din Liga 1. Nu le dau numele, ei singuri trebuie să facă publică această decizie. Important e să faci fizic, nu la nivel declarativ”, a adăugat patronul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT