News

Cum fac spaniolii înmormântările pe timp de pandemie. Ce se întâmplă la funeralii

07.04.2020 | 10:32
Cum fac spaniolii inmormantarile pe timp de pandemie Ce se intampla la funeralii
Spania este una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus, iar autoritățile au impus reguli stricte chiar și în privința înmormântărilor. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spania este una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus, iar autoritățile au impus reguli stricte chiar și în privința înmormântărilor, acolo unde nu au voie mai multe de cinci persoane.

Cum fac spaniolii înmormântările pe timp de pandemie

Conform Libertatea, care citează CNN, înmormântările la spanioli în plină pandemie de coronavirus durează doar cinci minute, iar la crematoriul de la cimitirul ”La Almudena” din Madrid este adus un cadavru la aproximativ 15 minute.

ADVERTISEMENT

Participanții la înmormântare sunt obligați să țină distanța unii față de ceilalți, iar în cele cinci minute cât durează slujba preotul spune rugăciunile și stropește coșciugul cu apă sfințită.

”Puteți vedea pe fețele lor marea durere. Nu numai că oamenii și-au pierdut pe cineva drag, dar nici nu pot organiza funeralii așa cum se cuvine și foarte puțini au posibilitatea de a-și lua adio de la cel dispărut”, a declarat părintele Edduar.

ADVERTISEMENT

Spania a înregistrat peste 13.000 de decese

”Încerc să fiu alături de oameni. Le spun că sunt alături de ei și că nu sunt singuri. Câteodată nu mai rezist și plâng. S-ar putea să sune puțin ciudat, dar consider un privilegiu, să fiu alături de ei în acest moment crucial”, a mai spus preotul.

Unii participanți la înmormântări fac câte un ”live” pe rețelele sociale pentru rudele și prietenii rămași acasă care vor să vadă și ele funeraliile. Asociația cimitirelor din Spania susține că numărul înmormântărilor a crescut de 2-3 ori față de zile obișnuite.

ADVERTISEMENT

Spania este ţara europeană cu cele mai multe cazuri înregistrate de Covid-19, de la începutul pandemiei. În prezent, numărul de cazuri a depăşit 135.000, iar starea de urgenţă a fost prelungită aici până pe 26 aprilie.

Autorităţile sanitare spaniole au anunţat luni că 637 de oameni au murit în decurs de 24 de ore din cauza infectării cu Covid-19, acesta fiind cel mai scăzut număr înregistrat din 24 martie. Numărul total al deceselor a ajuns la 13.055.

ADVERTISEMENT

Conform unui studiu, măsurile de izolare socială nu sunt fără folos şi peste 59.000 de decese au fost evitate până acum la nivel european datorită acestor măsuri. Cercetătorii de la Imperial College au folosit un model statistic care estimează impactul intervenţiilor de natură socială, în 11 ţări europene.

ADVERTISEMENT