Gabriela Cristea le-a arătat fanilor cum pregătește gogoșile. Prezentatoarea are o rețetă prin care acestea îi ies gustoase și pufoase. Nu este greu să le prepari, ia rezultatul te va surprinde.
Prezentatoarea de la Antena Stars este foarte pasionată de bucătărie și pregătește adesea diverse preparate culinare, pe care le împărtășește și cu urmăritorii din mediul online.
De altfel, Gabriela Cristea are și propria afacere cu produse artizanale, care cuprinde mai ales dulciuri. Vedeta a împărtășit mai multe rețete de-a lungul timpului, cum ar fi cea pentru cozonac, ciocolata Dubai sau gogoși.
Preparatele pe care vedeta le vinde sunt făcute în casă, iar cei care și le doresc pot plasa comenzi direct pe site. La început, prezentatoarea vindea doar cozonaci, însă acum sunt disponibile și dulcețuri, borcane cu zacuscă și preparate pe bază de ciocolată.
Gabriela Cristea le-a arătat fanilor cum obișnuiește să prepare gogoșile astfel încât să iasă cât mai pufoase. Rețeta este una simplă, iar rezultatul va fi cel dorit dacă respecți toate cantitățile și recomandările de preparare.
Pentru rețeta de gogoși a Gabrielei Cristea, ai nevoie de un kg de făină, 400 ml de lapte, 250 g zahăr, 100 ml de ulei, 100 g unt, 50 g de drojdie, 6 ouă și 12 g de sare.
Drojdia se zdrobește și se adaugă o lingură de zahăr, apoi câteva linguri de lapte. Se amestecă până când devine omogenă, apoi se adaugă o mână de făină. Se lasă drojdia pentru a se activa.
În alt bol se pun 3 gălbenușuri și 3 ouă întregi, care se amestecă împreună cu zahărul. Se adaugă amestecul de drojdie și restul de lapte, apoi se mixează în timp ce se adaugă, treptat, 1/2 de cantitate de făină. Cantitatea rămasă se amestecă cu sare, apoi se adaugă în compoziție.
Se frământă timp de 5 – 6 minute, apoi se lasă la odihnit pentru 10 minute. După aceea, peste aluat se adaugă treptat uleiul, dar și untul topit, a mai spus Gabriela Cristea într-un clip video postat pe pagina de Facebook.
Atunci când este frământat, aluatul se scoate și se împachetează, apoi se pune înapoi în bol, unde trebuie să stea pentru aproximativ o oră.
După 45 de minute, aluatul se triplează în volum. Se toarnă pe masa de lucru, apoi se întinde cu ajutorul unui sucitor.
Se taie cu forma de gogoși. Bucățile de gogoși se prăjesc. La final, atunci când gogoșile sunt calde, se pudrează cu zahăr.