Soția artistului Tavi Clonda le-a spus fanilor cum face piftia de porc, în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce pont are prezentatoarea Gabriela Cristea pentru un gust autentic, savurat de toată lumea, de la mic la mare.
Gabriela Cristea este una dintre moderatoarele care are o pasiune pentru gătit, având rețete inedite pe care le împărtășește mereu cu cei care o urmăresc pe social media. Gazda emisiunii Mireasa – Capriciile iubirii are numeroase trucuri.
Vedeta de la Antena Stars a spus cum pregătește piftia de porc, dar și care sunt secretele sale. Jurnalista folosește câteva ingrediente simple, care se găsesc în orice gospodărie, cum ar fi ceapa, usturoiul, boabele de piper și foile de dafin.
Pentru prepararea piftiei de porc mai folosește urechi de porc, picioare de porc (adidași), un rasol de porc și sare grunjoasă. Prima oară începe prin a curăța urechile de porc, apoi pune carnea la fiert, la foc mic pentru 3-4 ore.
În plus, spune că este musai ca atunci când fierbe carnea să se elimine neapărat spuma care se formează deasupra. Totodată, partenera lui Tavi Clonda adaugă după primele 2 ore de fierbere o ceapă întreagă, o căpățână de usturoi, boabe de piper și câteva foi de dafin.
„Este obligatoriu să spumați foarte bine piftia până când nu mai face deloc spumă. După aproximativ două ore și jumătate, carnea începe să se desprindă de pe os”, a dezvăluit Gabriela Cristea într-o filmare de pe Youtube.
„Piftia a fiert la foc mic pentru vreo 3 ore și ceva. După aceea oprim focul și lăsăm să se răcească. După ce carnea a fiert bine, aceasta se scoate din oală și se desprinde de pe os. În paralel, se curăță trei căței de usturoi, care se pisează cu sare grunjoasă.
Am pisat usturoiul și îl strecurăm. Punem usturoiul în zeama care trebuie să fie rece, pentru că, dacă este caldă, gustul nu va fi plăcut. Zeama trebuie să fie un pic mai sărată decât gustul final, deoarece nu am adăugat sare în carne”, a mai spus Gabriela Cristea.
Prezentatoarea de la Antena Stars nu pune niciodată piftia de porc în boluri, ci direct în recipiente cu capac pentru a o păstra mult mai ușor la frigider. În felul acesta mirosul de usturoi nu se va îmbiba și în alte preparate culinare.
Vedeta toarnă prima oară carnea și apoi strecoară zeama astfel încât carnea să fie acoperită complet. Gabriela Cristea lasă piftia de porc la frigider să se întărească până a doua zi când poate fi savurată simplă sau alături de sarmale.