Life

Cum face Gabriela Cristea sarmalele. Trucul care dă preparatului un gust deosebit

Gabriela Cristea și-a dezvăluit trucurile pentru cele mai gustoase sarmale. Trucul cu care îți vei da gata tot invitații de la masa de Crăciun.
19.12.2024 | 14:20
Cum face Gabriela Cristea sarmalele Trucul care da preparatului un gust deosebit
Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gospodina Gabriela Cristea a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online trucurile pentru cele mai gustoase sarmale. Rețeta este ideală pentru masa de Crăciun și, dacă o urmezi pas cu pas, nu ai cum să dai greș.

Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea

Gabriela Cristea este pasionată de bucătărie, iar acesta nu mai este un secret pentru nimeni. Vedeta împărtășește aproape zilnic rețetele sale favorite cu urmăritorii săi din mediul online, ba chiar are și o afacere unde vinde diferite preparate dulci, pregătite chiar de ea.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, gospodinele sunt în căutarea celor mai bune preparate pentru Crăciun, iar de pe masă nu pot lipsi delicioasele sarmale. Prezentatoarea de televiziune a dezvăluit, pas cu pas, cum pregătește ea acest fel de mâncare iubit de români.

Și nu s-a ferit să dea din casă și să arate trucurile secrete, care garantează succesul. Totodată, a subliniat că un rol crucial îl joacă cantitatea de sare. Astfel, dacă varza este prea sărată, trebuie lăsată în apă.

ADVERTISEMENT

„Nu o să mai punem sare în compoziție, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză”, a explicat Gabriela Cristea, într-un clip publicat pe Facebook. 

Care sunt ingredientele necesare

Gabriela Cristea a arătat toate ingredientele pe care le folosește: carne tocată, varză murată, afumătură, ceapă, orez, sos de roșii și cimbru. Totodată, a explicat că nu călește niciodată ceapa și orezul pentru a evita problemele digestive.

ADVERTISEMENT

„În carne mai pun și orez, pe care trebuie să îl spăl înainte. Nu călesc nici orezul, nici ceapa. Mi se pare că devine prea agresivă toată treaba. Pun însă roșii, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel”, a menționat soția lui Tavi Clonda.

După ce a amestecat toate ingredientele, Gabriela Cristea a împăturit toate sarmalele și le-a așezat, rând pe rând, în oala care urma să fie introdusă în cuptor. Iar pentru un gust deosebit, acestea se fierb în vin.

ADVERTISEMENT

„Într-o oală punem mai întâi un strat de varză tocată, apoi un strat de sarmale. Între straturile de sarmale, mai pun sos de roșii, nouă ne place ca sarmalele să fie mai roșii. Adaug și niște cimbru, pentru că îi dă gust bun.

Apoi, le fierb în vin. Pun câte un pahar de vin, dar care se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apă și le pun să fiarbă, cam o oră, pe aragaz. Apoi le bag la cuptor, la foc mic, câteva ore. Poftă bună!”, a încheiat Gabriela Cristea.

ADVERTISEMENT