Una dintre cele mai apreciate soliste din România, Nicoleta Voica, le-a arătat fanilor săi cum face supa de mazăre. Care este, de fapt, secretul la care apelează cântăreața de muzică populară pentru acest preparat culinar.
Supa de mazăre este un fel de mâncare mai puțin întâlnit, fiind gătit în anumite regiuni din România. Nicoleta Voica se numără printre interpretele care pregătește frecvent această rețetă care se face extrem de ușor.
În plus, nu folosește foarte multe ingrediente. Majoritatea sunt deja în gospodăria românilor, însă vedeta are un truc pe care-l utilizează de fiecare dată. Mai exact, folosește carne care îi dă un gust aparte și cu totul deosebit.
De asemenea, cântăreața obișnuiește să adauge o legătură de mărar, în loc de pătrunjel. Mărarul merge de minune cu acest preparat culinar care conține mazăre delicioasă, moale și care se fierbe extrem de rapid.
Pentru această supă de mazăre Nicoleta Voica folosește 250-300 de grame de mazăre, 4 linguri de ulei, 3 litri de apă, ceapă, morcov, un sfert de ardei roșu, carne de pui, cartofi, sare, piper și mărar. Mâncarea mai are nevoie și de 2 ouă și 4 linguri de făină.
Supa de mazăre gătită de Nicoleta Voica se face simplu și ușor. În primul rând, se pune uleiul la încins într-o oală încăpătoare și apoi se adaugă legumele care au fost curățate, spălate și tăiate cât mai mărunt. Se lasă să se călească câteva minute.
În al doilea rând, condimentează cu puțină sare și piper și toarnă cei 3 litri de apă. Se adaugă carnea de pui și mazărea. Interpreta de muzică populară lasă să fiarbă toate aceste ingrediente și între timp face găluștele.
Găluștele se pregătesc dintr-un amestec de ou și făină. Se amestecă foarte bine astfel încât să nu facă cocoloașe și să nu fie tari la interior. Se modelează cu lingura și se adaugă direct în oala în care fierbe supa de mazăre.
Mâncarea se mai lasă pe aragaz aproximativ 10 minute și apoi cântăreața de muzică populară oprește focul. La final Nicoleta Voica toacă o legătură de mărar și o pune în oală. Cei care nu preferă mărarul pot folosi pătrunjel sau chiar leuștean.