Știai că florile din vază pot să reziste mai mult dacă ești atent la un mic detaliu? Ai observat cu siguranță că în florării, cele mai multe flori arată destul de bine, chiar dacă au stat la temperaturi ridicate sau scăzute.
Florăresele au trucurile lor care apelează. Acesta este și motivul pentru care mai mereu o să găsești flori proaspăt înflorite, care arată impecabil. Multe dintre ele pot inclusiv să emane un parfum plăcut.
Luna martie este luna femeilor, astfel că cele mai multe primesc câte un buchet de flori. Ce se poate face însă astfel încât să ne bucurăm mai mult de ele? Florile nu doar că sunt frumoase, dar aduc un plus de prospețime în spațiul unde se află.
Și totuși cum faci florile din vază să reziste? În primul rând ai grijă ce apă folosești. Deși ți se pare o idee bună să pui florile în apă rece, află că aceasta poate provoca un șoc termic, care afectează tulpinile și rădăcinile.
De cealaltă parte, apa caldă deteriorează țesuturile plantelor. Astfel, e recomandat ca apa să fie una la temperatura camerei, adică între 20-25°C. În acest mod florile își iau ceea ce au nevoie și rămân sănătoase.
Deși temperatura apei poate părea ceva neînsemnat, adevărul este că ea afectează direct sănătatea florilor. Apa, fie ea prea rece, sau prea caldă, poate stresa floarea. De asemenea, este blocată și absorbția nutrienților.
De ce alte lucruri mai trebuie să ții cont dacă vrei ca florile din vază să reziste mai mult? În primul rând mai bine eviți apa de la robinet. Apa filtrată poate fi o alegere mai inspirată, având în vedere că substanțele nocive sunt îndepărtate.
Când vine vorba de florile din ghiveci în schimb, pe care multe persoane le primesc, aceste necesită la rândul lor o atenție sporită. Sunt plante care adoră lumina și umiditatea, în timp ce altele nu.
Cactusul, spre exemplu, preferă apa la temperatura camerei. De cealaltă parte, plantele tropicale au nevoie de apă ușor călduță, de aproximativ 25°C sau mai mult. Iar lucrurile pot continua.
Drept urmare, este bine să ne informăm atunci când este nevoie. Doar așa planetele noastre pot rezista mai mult, ori chiar se pot dezvolta în condiții optime, iar noi ne putem bucura de ele.