Life

Cum faci ca piureul de cartofi să-ți iasă pufos. Secretul care face diferența

Care este secretul pentru ca piureul de cartofi să-ți iasă pufos. Trucul face diferența, iar preparatul tău va ieși delicios.
21.03.2023 | 08:15
Cum faci ca piureul de cartofi sati iasa pufos Secretul care face diferenta
Cum faci piure de cartofi pufos. Sursa foto: Freepik/timolina
ADVERTISEMENT

Piureul de cartofi este un fel de mâncare foarte apreciat și consumat drept garnitură pentru alte mâncăruri, dar cum îl prepari ca să-ți iasă pufos? Totul este simplu dacă respecți cu strictețe ingredientele și modul de preparate.

Cum să faci piureul de cartofi pufos. Secretul gospodinelor pentru un preparat delicios

Cartofii se pot găti în numeroase feluri. Fie că îi preferi prăjiți, copți, fierți sau sub formă de piure, există multe moduri în care îi poți prepara astfel încât să ai parte de o masă delicioasă.

ADVERTISEMENT

În plus, cartofii constituie o garnitură potrivită pentru mai multe preparate, dar se pot consuma și fără altceva, în funcție de modul în care alegi să-i gătești. Piureul de cartofi se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare.

Dacă vrei ca piureul să-ți iasă ca la carte, trebuie să ții cont de anumite aspecte. Este important să respecți lista de ingrediente și pașii recomandați de marii bucătari dacă nu vrei ca preparatul să-ți iasă uscat.

ADVERTISEMENT

Ingrediente și mod de preparare pentru piureul de cartofi

  • 6-8 cartofi
  • sare
  • 1/2 cană lapte
  • 120 g brânză gruyere
  • 2 căţei usturoi pisaţi
  • o lingură unt sau ulei măsline piper
  • o mână de busuioc proaspăt
  • o mână de pătrunjel proaspăt

Mai întâi se fierb și se scurg cartofii, după care se pun înapoi în oală și se lasă focul la minim pentru a-i usca, timp de 1-2 minute. Acest truc are rolul de a îndepărta excesul de apă rămas în cartofi. După aceea, te poți apuca să prepari piureul.

ADVERTISEMENT

Cartofii se curăță și se taie în jumătăți. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert la flacără medie până când se înmoaie, apoi se scurg bine. Se pun cartofii în tigaie pentru 1-2 minute, notează dcnews.ro.

Se zdrobesc cartofii cu ajutorul unui mixer sau cu o furculiță. Cu toate că poți folosi orice ai la îndemână, este de preferat să alegi mixerul pentru ca piureul să se omogenizeze cât mai bine.

ADVERTISEMENT

Se adaugă laptele, acesta fiind secretul pentru ca piureul să iasă cât mai pufos. Brânza se dă pe răzătoarea mare, după care se pune în piure. Se adaugă untul și se lasă să se topească.

După aceea, se pun usturoiul, pătrunjelul și busuiocul în mixer până când devine o compoziție omogenă. Amestecul trebuie să stea și la cuptor un sfert de oră, într-un vas unt cu unt, pentru un gust delicios. Poftă bună!

ADVERTISEMENT