Piureul de cartofi este un fel de mâncare foarte apreciat și consumat drept garnitură pentru alte mâncăruri, dar cum îl prepari ca să-ți iasă pufos? Totul este simplu dacă respecți cu strictețe ingredientele și modul de preparate.
Cartofii se pot găti în numeroase feluri. Fie că îi preferi prăjiți, copți, fierți sau sub formă de piure, există multe moduri în care îi poți prepara astfel încât să ai parte de o masă delicioasă.
În plus, cartofii constituie o garnitură potrivită pentru mai multe preparate, dar se pot consuma și fără altceva, în funcție de modul în care alegi să-i gătești. Piureul de cartofi se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare.
Dacă vrei ca piureul să-ți iasă ca la carte, trebuie să ții cont de anumite aspecte. Este important să respecți lista de ingrediente și pașii recomandați de marii bucătari dacă nu vrei ca preparatul să-ți iasă uscat.
Mai întâi se fierb și se scurg cartofii, după care se pun înapoi în oală și se lasă focul la minim pentru a-i usca, timp de 1-2 minute. Acest truc are rolul de a îndepărta excesul de apă rămas în cartofi. După aceea, te poți apuca să prepari piureul.
Cartofii se curăță și se taie în jumătăți. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert la flacără medie până când se înmoaie, apoi se scurg bine. Se pun cartofii în tigaie pentru 1-2 minute, notează dcnews.ro.
Se zdrobesc cartofii cu ajutorul unui mixer sau cu o furculiță. Cu toate că poți folosi orice ai la îndemână, este de preferat să alegi mixerul pentru ca piureul să se omogenizeze cât mai bine.
Se adaugă laptele, acesta fiind secretul pentru ca piureul să iasă cât mai pufos. Brânza se dă pe răzătoarea mare, după care se pune în piure. Se adaugă untul și se lasă să se topească.
După aceea, se pun usturoiul, pătrunjelul și busuiocul în mixer până când devine o compoziție omogenă. Amestecul trebuie să stea și la cuptor un sfert de oră, într-un vas unt cu unt, pentru un gust delicios. Poftă bună!