Dacă vrei să faci cei mai buni și gustoși cartofi prăjiți, secretul lui Florin Dumitrescu te-ar putea ajuta. Bucătarul spune că în acest mod reușește să obțină o textură crocantă în exterior și una moale la interior.
Cartofii prăjiți sunt delicioși. De asemenea, pot fi garnitura perfectă pentru numeroase feluri principale. Chiar și așa, de multe ori poate gustul și textura lor nu sunt chiar ceea ce ne-am fi dorit.
Să prepari cartofi prăjiți e ușor. Totuși, există câteva trucuri care își pot fi de mare ajutor. Florin Dumitrescu, spre exemplu, are un secret când vine vorba de cei mai buni și gustoși cartofi prăjiți. Cum să îi faci acasă rapid?
Juratul de la MasterChef spune că secretul constă în uleiul utilizat. Mai mult de atât, contează și momentul în care alegem să punem cartofii la prăjit. Iar aici pot exista mai multe discuții.
Cine vrea într-adevăr o textură moale în interior și crocantă în exterior ar fi bine să folosească ulei de floarea soarelui. Acesta nu trebuie însă să fie încins, ci din contră, să fie chiar ușor rece.
Florin Dumitrescu se bazează pe acest truc și spune că pune cartofii la prăjit într-un astfel de ulei. Totodată, nu îi atinge și nici măcar nu îi întoarce până în momentul în care aceștia nu sunt rumeniți.
Dacă vrei să faci cei mai buni și gustoși cartofi prăjiți asigură-te că pui și suficient ulei. Cartofii trebuie băgați în baie de ulei și totodată, e recomandat să fie tăiați sub formă de bastonașe, normal.
”Pregătim tigaia pentru cartofii prăjiți. Avem nevoie de baie de ulei, ulei de floarea soarelui și cartofi. Mie îmi plac foarte mult cartofii tăiați în mână, așa cum bunica obișnuia să taie cartofii pentru prăjit. Uleiul nu trebuie să fie încins.
La început, uleiul trebuie să fie ușor mai rece și să ajungă într-o temperatură care să fie optimă pentru prăjire, dar nici nu îi atingem până când ei nu sunt gata. Vom obține un cartof crocant la exterior și moale la interior”, a spus Florin Dumitrescu în rețeta lui.