Life

Cum faci iepurași din servețele de masă. Decorul ideal pentru ziua de Paște. Video

30.04.2021 | 22:40
Cum faci iepurasi din servetele de masa Decorul ideal pentru ziua de Paste Video
Cum faci iepurași din servețele de masă. Decorul ideal pentru ziua de Paște. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Iepurașii din servețele de masă pot fi un element de decor ideal pentru ziua de Paște. Procedeul e simplu, nu necesită decât un pic de timp, iar efectul este unul magic atât pentru invitați, dar mai ales pentru cei mici.

Sărbătorile de Paște sunt pline de bunătăți și lumină sufletească. E momentul în care ne bucurăm de prezența celor dragi, de mese delicioase și de pace în minte și în suflet. De asemenea, e momentul în care sărbătorim o serie de tradiții și obiceiuri din cele mai vechi timpuri.

ADVERTISEMENT

Paştele este cea mai veche și importantă sărbătoare a creștinătății, iar toată lumea încearcă pe cât posibil să se bucure cât mai mult de aceste zile frumoase. Toate pregătirile încep cu mult timp înainte, iar dacă toate detaliile sunt aranjate meticulos, atunci e momentul pentru câteva artificii care pot crea un decor ideal pentru ziua de Paște.

În ziua de Paște poți să faci iepurași din servețele de masă. Procesul e unul simplu

În orice sărbătoare, un aspect important care poate face diferența este reprezentat de elementele de decor.

ADVERTISEMENT

Pentru Paște e bine să folosim lucruri care sunt în ton cu elementele specifice ale acestei sărbători: iepurași, ouă colorate, flori de primăvară sau ornamente speciale.

Pentru această operațiune, ai nevoie de șervețele viu colorate, o panglică îngustă și ,bineînțeles, o doză de răbdare și un dram de îndemânare. Sugestia ”specialiștilor” (că și așa sunt peste tot) este să folosești nuanțe diferite și să le alternezi când le așezi pe masă. Acest lucru ar trebui să sporească efectul dorit.

ADVERTISEMENT

Cum faci iepurași din servețele de masă?

 

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi

  • Mai întâi va trebui să desfaci șervețelul de formă pătrată pe masă. Apoi îl vom îndoi în două și ulterior încă o dată.
  • Fixează centrul, iar marginile șervețelului trebuie să fie îndoite unul lângă altul de-a lungul unei linii imaginare care pornește din mijlocul șervețelului.
  • După ce se îndoaie cele 2 colțuri din partea de jos spre centru, se va observa un romb.
  • Ulterior, trebuie să îndoi spre interior marginile din partea de jos. Acestea se vor întâlni pe aceeași linie de centru.
  • Se obține un zmeu care se întoarce pe cealaltă parte. Vârful din partea de sus se îndoaie în jos.
  • Apoi se introduc vârfurile laterale unul în interiorul celuilalt pentru ca iepurașul să poată sta în poziție verticală.
  • Se prinde un clește de rufe în acel loc pentru a-i putea pune câteva mustăți din sfoară.
  • De asemenea, se poate folosi un marker pentru a desena ochi și dinți

Decorul ideal pentru ziua de Paște: iepurași din servețele de masă

Cu siguranță copiii vor adora iepurașii de Paste din servețele și vor dori să-i păstreze. Ai putea să confecționezi și câțiva de rezervă și chiar să faci un concurs în familie ca să vedeți cine construiești cel mai repede un iepuraș sau cine-l face mai drăgălaș.

ADVERTISEMENT

Paștele vine cu multă lumină în suflet. E momentul să ne gândim la cei apropiați și să le transmitem un gând bun, o vorbă frumoasă și multă iubire. Fii inspirat și trimite c ele mai frumoase mesaje și urări pentru cei dragi

ADVERTISEMENT