Avocado este un fruct sățios, cu o pulpă cremoasă și densă, cu multiple beneficii pentru sănătate. Puține persoane știu ce să facă pentru a înmuia un produs pe care l-au luat tare de la magazin. Trucul simplu și eficient. E nevoie de puțin timp.
Specialiștii au o metodă utilă și foarte rapidă care transformă un avocado tare în unul moale, ca untul. Aceștia transmit că este nevoie de un încă un fruct ca rezultatul să fie unul instant și produsul să se consume rapid.
Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în bucătărie o banană sau un măr. De asemenea, mai este nevoie de o pungă de hârtie în care se pun aceste fructe care au rolul de a elibera etilenă, un gaz care accelerează coacerea.
Se lasă alimentele la temperatura camerei pentru o perioadă cuprinsă între 12 și 48 de ore. În tot acest interval procesul de coacere va fi grăbit ca să te bucuri de o porție delicioasă de guacamole sau mâncare mexicană.
O altă soluție practică care duce la coacerea rapidă a unui avocado spune că acesta se învelește într-un ziar. Și de această dată se lasă la temperatura camerei pentru o perioadă scurtă înainte de a fi moale și delicios.
În plus, experții recomandă să se învelească și în folie alimentară pentru a accelera procesul de coacere. În această situație, cu siguranță, vei vedea că culoarea și consistența fructului se vor schimba în câteva zile.
Mai mult decât atât, un avocado tare devine moale și bun de consumat atunci când se pune într-o pungă cu făină albă. Se strânge bine punga la gură și se lasă trei zile în felul acesta înainte de a te bucura de un fruct savuros.
În situația în care ai cumpărat de la magazin un avocado moale, dar nu vrei să-l consumi imediat trebuie să știi că există soluții. Cel mai bun loc pentru a păstra fructul este frigiderul care întârzie procesul de coacere.
Dacă ți-a rămas o jumătate și nu vrei să o arunci la coșul de gunoi, atunci îl poți păstra la rece, dar nu înainte de a-l înveli în folie de plastic. În plus, se stoarce pe el puțină zeamă de lămâie care oprește oxidarea.