Life

Cum faci să nu dea laptele în clocot. Cel mai eficient truc din lume

Fiertul laptelui pare una dintre cele mai simple metode, însă dacă nu ești pe fază s-ar putea să te trezești cu aragazul murdar și cu oala arsă.
18.08.2021 | 23:07
Cum faci sa nu dea laptele in clocot Cel mai eficient truc din lume
Cum faci să nu dea laptele în clocot. Cel mai eficient truc din lume. Sursa foto: almjhar.com
ADVERTISEMENT

O singură clipă de neatenție poate duce la un adevărat dezastru în bucătărie atunci când te apuci de fiert lapte, asta pentru că lichidul se umflă fix atunci când nu ești pe fază.

Din fericire, există câteva trucuri simple care te ajută să duci la bun sfârșit ”misiunea”, unul dintre acestea fiind considerat cel mia eficient din lume. Sigur te va scoate din încurcătură.

ADVERTISEMENT

Soluția eficientă care te ajută să nu dai laptele în foc. Te va ajuta cu siguranță

Una dintre cele mai simple și mai eficiente metode de prevenire a unui eșec atunci când vine vorba de fierberea laptelui are foarte mare legătură cu folosirea untului.

Mai exact, vasul în care fierbe laptele se unge cu unt atât pe margini, cât și puțin în interior. Folosește numai un cub de unt și vei avea un succes real.

ADVERTISEMENT

Acest truc este foarte simplu de realizat, dar și eficient, fără să fie nevoie să folosești prea mult unt. E nevoie de o bucățică mică.

Metode simple de a preveni laptele să dea în fiert

O altă metodă este să pui o lingură de lemn deasupra oalei în care fierbi laptele. În felul acesta spuma se va opri pur și simplu în lingură și nu se va mai vărsa.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ești adeptul noilor tehnologii trebuie să știi că poți folosi cu foarte mare încredere discuri de cauciuc pe bază de silicon cu care se acoperă vasul în care fierbe laptele.

Dopul doar se întinde și se montează corespunzător pe părțile laterale ale vasului. Acesta va ține laptele fiert în oală și nu îl va lăsa să se reverse.

ADVERTISEMENT

Bunicile noastre folosesc un truc cât se poate de simplu, pe care sigur, nu l-ai știut până acum. Gospodinele previn laptele să dea în fiert prin stropirea spumei cu picături de apă.

În felul acesta laptele nu se va mai ridica deasupra și va coborî înapoi în vas, trucul fiind eficient atunci când lichidul este fiert la foc destul de mic.

De asemenea, se poate folosi cu foarte mare încredere metoda bain marin. Tot ce trebuie să faci este să umpli un sfert dintr-un vas cu apă, care se pune la fiert. Odată ce începe să fiarbă se pune în oală cratița cu lapte.

ADVERTISEMENT
Tags: