Life

Cum faci să nu mai sară uleiul din tigaie atunci când prăjești carne. Secretul bucătarilor de top

Cum poți prăji carnea fără să mai sară pe tine uleiul din tigaie? Maeștrii în arta culinară au descoperit secretul. Iată care este!
21.01.2023 | 13:47
Cum faci sa nu mai sara uleiul din tigaie atunci cand prajesti carne Secretul bucatarilor de top
Cum prăjesc bucătarii carnea. Sursa foto: Pixabay.com
ADVERTISEMENT

Multe gospodine întâmpină dificultăți în bucătărie atunci când vor să gătească. A prăji carnea, de exemplu, poate fi o misiunea grea, din cauză că uleiul din tigaie sare pe ele și poate provoca arsuri.

Cum putem găti carne, fără ca uleiul din tigaie să sară și să ne rănească

Însă, gătitul nu este întotdeauna complicat, mai ales când cunoști cele mai bune metode pentru un preparat ca la carte. Maeștrii în arta culinară au deslușit cum să împiedice uleiul să mai sară din vas, în timp ce prăjești carne.

ADVERTISEMENT

Bucătarii au constatat că uleiul poate sări din cauză că intră în contact cu apa din tigaie. Chiar dacă știți că nu ați pus apă, aflați că aceasta poate ieși din carne.

Când apa și uleiul ”se întâlnesc” se creează bule de aer și un abur care duce la apariția unor stropi rapizi, ce devin un adevărat pericol pentru bucătar: îi pot atinge mâna, chipul sau chiar ochii, acesta amestecând preparatul.

ADVERTISEMENT

Eva Quintanilla, de profesie bucătar și tik-toker, a arătat într-un filmuleț, postat pe această platformă de socializare,uleiul se lasă la încălzit puțin, în prealabil, după care peste el se toarnă puțin praf de sare.

Eva Quintanilla a făcut demonstrația prăjind ouă. Trucul prafului de sare peste ulei este util deoarece sarea absoarbe apa care iese din mâncare.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă veți mai observa bule chiar și după ce ați adăugat sare, veți ajunge la concluzia că uleiul nu mai sare în toate direcțiile și astfel se pot evita incidentele, în urma cărora riscați să ajungeți pe patul de spital.

Ce facem dacă ne ardem cu ulei încins

Dacă avem ghinionul să ne ardem cu ulei încins, iar rana nu este una majoră, trebuie să ții partea afectată sub un jet de apă rece sau să folosești o compresie sterilă dacă nu dispui de o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

După ce ai ținut în apă rece rana, trebuie să te acoperi cu un bandaj steril sau o cârpă curată, dar nu înainte de a aplica o loțiune pe bază de aloe vera sau un spray special pentru arsuri, informează medlife.ro

ADVERTISEMENT