Cum să procedezi în așa fel încât friptura să nu se mai usuce când o reîncălzești? Sunt mai multe metode prin care te poți bucura de acest preparat, păstrându-i textura suculentă și care îți va asigura o senzați de sațietate. Așa eviți să depui multe calorii.
Friptura este unul dintre cele mai consumate preparate de către români și nu numai. Gustul ei deosebit se poate savura la prânz sau la cină și este o sursă bună de proteină. Cei care țin la dietă trebuie să o gătească la cuptor. Însă, cum procedăm dacă nu reușim să o mâncăm pe toată?
În mod cert o vom depozita la rece pentru a fi consumată a doua zi, iar când vom dori să o savurăm din nou trebuie să o reîncălzim. Experții în arta culinară au câteva sfaturi despre cum să faci asta încât friptura să aibă aceeași textură proaspătă.
”Coaceți friptura la o temperatură scăzută pentru a o reîncălzi”, spune Deborah Rainford, absolventă a Cordon Bleu, care are peste 10 ani de experiență în gastronomie, mai ales în bucătăria cu stele Michelin. Rețetele sale sunt printre cele mai cunoscute, scrie eatthis.com
”Încălziți cuptorul la 120°C – temperatura mai scăzută și mai blândă va ajuta la reîncălzirea fripturii din interior spre exterior, menținând în același timp sucurile. Așezați friptura pe un grătar de sârmă, după ce l-ați învelit într-o foaie de copt. Acoperiți-o apoi cu folie de aluminiu și coaceți-o timp de aproximativ 20 de minute”, a mai detaliat Deborah Rainford.
O altă tehnică ajutătoare este să pui ulei, într-o cantitate mică, într-o tigaie la foc mediu-mare. Deborah Rainford spune să lăsăm mai întâi uleiul să se încingă, la fel ca atunci când carnea este prăjită pentru prima dată. Nu strică nici adăugarea a puțin unt.
”Odată ce uleiul este încins, puneți friptura în tigaie și gătiți-o câteva minute pe fiecare parte, până când este bine încălzită. Puteți adăuga, de asemenea, puțină supă de vită, vin sau unt în tigaie pentru a ajuta la menținerea fripturii umede”, a mai declarat Deborah Rainford.
Se mai poate folosi și grătarul, dar acesta trebuie uns cu puțin ulei. ”Reîncălziți friptura pe grătar la foc mediu, ungând-o cu puțin ulei pentru a o menține umedă”, a mai specificat Deborah Rainford, sugerând în același timp și utilizarea cuptorului cu microunde.
Friptura se reîncălzește în cuptorul cu microunde, așezând-o pe o farfurie. Se va acoperi cu un prosop de hârtie umed și se va lăsa la încălzit preț de 10 minute. Ulterior, pentru un plus de savoare, o puteți asorta și cu o salată de legume verzi.