Cum faci să păstrezi frunzele de salată crocante. Trucul genial care le menține proaspete chiar și trei săptămâni. Descoperă în paragrafele următoare care sunt sfaturile practice pe care trebuie să le aplici vara aceasta.
Ce trebuie să știi pentru a avea frunze de salată suculente. Metoda simplă care te ajută să le păstrezi până la 3 săptămâni. În felul acesta nu vei mai arunca la coșul de gunoi legumele pe care le cumperi de la magazin sau supermarket.
Trucul cel mai bun pentru a avea în frigider salată care să reziste multă vreme este unul la îndemâna tuturor. În primul rând, gospodinele rup frunzele de pe cotor. În al doilea rând, acestea trebuie spălate foarte bine în apă rece.
Se spală bine fiecare frunză în parte, apoi se scurg toate de apă și se pun în boluri încăpătoare, care să intre în frigider. De asemenea, este foarte important să le toci la dimensiunea dorită dacă ți se par foarte mari.
Următorul pas pentru a păstra frunzele de salată proaspete aproximativ trei săptămâni este să umezești un prosop textil. Acesta se pune peste vasul în care se află deja frunzele de salată și se bagă totul la rece. Prosopul se umezește odată la 2-3 zile.
Acest truc funcționează de minune la toate tipurile de salată și verdețuri. Mai mult, așa economisești timp atunci când simți nevoia să consumi ceva sănătos, rapid și ușor de făcut. Tot ce ai de făcut este să scoți de la frigider câteva frunze și să le amesteci cu legumele preferate.
Frunzele de salată se mai păstrează proaspete și dacă sunt așezate într-un sertar de legume din frigider. E foarte important ca acest spațiu să fie bine spălat și igienizat, apoi se tapetează cu prosoape de hârtie și se adaugă salata.
Unele gospodine obișnuiesc să ruleze exact ca pe o clătită această legumă delicioasă, în prosoape de hârtie. De asemenea, poți păstra frunzele fresh și dacă le pui în straturi și între ele așezi de fiecare dată câte un prosop de hârtie.
Bolul se pune într-o pungă și se păstrează la frigider o perioadă îndelungată. În aceeași notă, trebuie să știi că legumele grele se pun întotdeauna la fundul sertarului și la suprafață se așază mereu verdețurile care sunt mai fragile.