Life

Cum faci un orez perfect în numai 15 minute. Pont util pentru o masă delicioasă

Cum gătești un orez delicios în doar 15 minute. Sfaturi practice pentru o masă savuroasă. Ce nu trebuie să lipsească din bucătărie.
30.11.2022 | 15:20
Cum faci un orez perfect in numai 15 minute Pont util pentru o masa delicioasa
Cum gătești un orez delicios în doar 15 minute. Sfaturi practice pentru o masă savuroasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum faci un orez perfect în numai 10 minute. Pont util pentru o masă delicioasă. De acum înainte cerealele nu se vor mai lipi între ele și nici nu este nevoie să stai lângă aragaz pe parcursul procesului de gătire.

Cum gătești un orez delicios în doar 15 minute. Sfaturi practice pentru o masă savuroasă

Orezul se face extrem de ușor și este una dintre mâncărurile culinare gătite foarte des, dar cu toate acestea tot se mai întâmplă să dăm greș și să nu ne iasă ca la carte. De acum înainte nu se va mai întâmpla asta!

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să speli în apă rece, foarte bine, cerealele. După ce au fost eliminate toate impuritățile se adaugă într-o cratiță.

Se adaugă apă fiartă care ar trebui să fie de cel puțin două ori mai multă decât orezul din oală. Spre exemplu, dacă folosiți o cană de produs, atunci în cratiță se adaugă cel puțin 2 căni de apă, poate chiar 3.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este gătirea în sine. Se pune pe foc cratița și se lasă orezul să fiarbă aproximativ 2-3 minute, nicidecum mai mult.

Secretul stă în recipientul în care se gătește mâncarea: un ceaun de dimensiuni mai mari. Așadar, se toarnă apa cu tot cu orez în ceaun și se adaugă un capac deasupra. Se lasă pe aragaz circa 12 minute.

ADVERTISEMENT

Greșeli de evitat atunci când gătești orez

În toată această perioadă nu se amestecă deloc orezul pentru că acțiunea activează amidonul din interiorul boabelor și la final va avea o consistență foarte lipicioasă. Acest proces de amestecare are loc numai la final.

O altă greșeală pe care foarte multe gospodine o fac este și faptul că nu adaugă un praf de sare în apă. Ridicarea capacului de pe oală trebuie evitată, de asemenea, pentru că se pierd aburii din interior, iar orezul se usucă.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine ar fi să folosiți un capac transparent. Orezul nu se pune în farfurii imediat ce este gata, ci se lasă încă un sfert de oră să se odihnească. În felul acesta aromele vor fi mai intense și consistența va fi perfectă.

ADVERTISEMENT
Tags: