News

Cum fentează românii carantina! Rațe, pești de acvariu și chiar un om în lesă, pe post de animale de companie

02.04.2020 | 11:14
Animale pe care românii le-au plimbat ca să scape de ordonanța militară. Sursa foto - colaj hepta
ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată, românii s-au dovedit campioni la inventivitate și în plină pandemie de coronavirus! Nu aveam cum să lipsim din acest clasament neoficial, unul în care am punctat serios prin inovație, spontaneitate, dar și prin curajul de a ignora ordonanțele militare.

Românii, campioni la inventivitate în plină pandemie de coronavirus!

Am rupt norii chiar de la intrarea în țară. Românii plecați în străinătate și întorși de urgență în țară după ce contractele le-au fost închise, au dovedit că sunt gata de orice pentru a dribla autoritățile. Carantina și izolarea au speriat mai rău ca un bau-bau în copilărie și românii și-au inventat diferite povești.

ADVERTISEMENT

Unii își lăsau mașinile în alte țări și treceau granițele pe jos, declarând că au fost la cumpărături, alții mințeau în legătură cu țara din care se întorceau, în timp ce mulți au ales rute ocolitoare tocmai pentru a încerca să păcălească vigilența oamenilor legii.

Rațe, pești de acvariu și chiar un om în lesă, pe post de animale de companie

Nici intrarea în spațiile de carantină nu însemna încheierea calvarului pentru autorități. Românii au fugit pe geamuri, au scos ușile din balamele și au aruncat mobilierul pe fereastră. Unii s-au plâns de condiții și au solicitat cinci stele motivând că, așa erau ei obișnuiți.

ADVERTISEMENT

Și când credeau că le-au văzut pe toate, polițiștii au fost chemați la un centru de carantină din Ploiești, acolo unde un bărbat exasperat de faptul că trebuie să stea închis 14 zile a început să arunce cu bani pe geam.

Ca să fenteze autoritățile, o tânără de la Brașov a hotărât că e timpul să-și plimbe pisica în mall. De fapt avea de gând să-şi cumpere nişte haine, iar animalul plasat în geantă era numai un pretext. Culmea, atunci când a fost abordată de oamenii legii, femeia s-a enervat foarte tare şi a cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare în aşa fel încât lumea să-și cumpere haine și machiaje.

ADVERTISEMENT

Şi pentru că animalul de companie poate fi scos afară în aceste zile, nu puțini au fost cei care au apelat la această variantă. Unii dintre ei, au dus totul la extrem, drept pentru care, în cele din urmă, au fost amendați atunci când poliția i-a surprins cu o pungă plină cu apă și un peștișor de acvariu înăuntru.

O altă situație inedită a fost cea în care o altă persoană și-a scos la plimbare pisica pe bancheta din spate a mașinii. Când oamenii legii au oprit autoturismul, acesta era deja la 30 de kilometri depărtare de adresa din buletin.

ADVERTISEMENT

Amendă a primit și un bărbat de 35 de ani din Bumbești – Jiu care a decis să-și plimbe în lesă un prieten. Scenele au fost filmate de o persoană din localitate și postate pe o rețea de socializare. Poliția a intervenit în zonă și i-a amendat pe cei doi bărbați cu câte 200 de lei fiecare, pentru abateri la Legea 61, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ca la Sadu…au postat si sters repede! Distractie la gramada ca au altii grije de ei dupa

Posted by Contras Alin on Sunday, March 29, 2020

O pensionară din Botoșani a ieșit la plimbare prin oraș cu o rață după ea. Culmea, femeia a scăpat de amendă după ce polițiștii au realizat că pasărea chiar îi era animal de companie. Aceasta a crescut animalul în apartament încă din primele zile de viață ale raței.

Nu a fost amendată…pe bunicuță, colegii o cunosc de când rățușca era doar un bobocel!🦆😊#PolițiaRomână

Posted by Politia Romana on Wednesday, April 1, 2020

Ca să scape de poliție, unii șoferi și-au lipit declarațiile pe proprie răspundere pe geamul mașinii. Au motivat că, în acest fel, nu mai sunt nevoiți să intre în contact direct cu nimeni și se protejează de virusul care face ravagii în întreaga lume.

O idee bună. #rămâneți_acasă

O idee bună. 😁#ramâi_în_casă

Posted by Secția de Poliție on Tuesday, March 31, 2020

De altfel, în ultimele 24 de ore au fost date amenzi în valoare de aproape 3,5 milioane de euro pentru încălcarea măsurilor din ordonanțe militare

ADVERTISEMENT