News

George Copos, eliberat! Vezi cum l-a aşteptat soţia ACASĂ!

Zi mare pentru familia Copos. George Copos a fost eliberat condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsa de 4 ani. Fostul patron al clubului de fotbal Rapid a fost aşteptat acasă de soţia...
08.04.2015 | 09:46
George Copos eliberat Vezi cum la asteptat sotia ACASA
ADVERTISEMENT

Zi mare pentru familia Copos. George Copos a fost eliberat condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsa de 4 ani. Fostul patron al clubului de fotbal Rapid a fost aşteptat acasă de soţia sa cu supă de pui. George Copos a primit, probabil, cea mai bună veste din ultimii ani, ieri, de la Tribunalul Bucureşti.

A fost eliberat condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsă. Tribunalul Bucureşti a admis, astfel, contestaţia lui George Copos în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 5 prin care a fost respinsă propunerea de eliberare condiţionată. Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus ca George Copos să fie pus de îndată în libertate. În culmea bucuriei, soţia sa, Cristiana Copos, a declarat că i-a pregătit supa sa preferată. “N-am putut să ajung personal să îl aduc acasă pentru că am vrut să-i pregătesc ceva ce îi place foarte mult. I-am trimis o maşină să îl ia şi l-am aşteptat pe George cu supă de pui”, a declarat, în exclusivitate pentru “ring”, Cristiana Copos, extrem de euforică.

ADVERTISEMENT

“Nu a intenţionat să-şi formeze o conduită corectă”

Potrivit motivării judecătorului, George Copos şi-a dorit să câştige zile de muncă scriind lucrări ştiinţifice. “Atât apărătorii condamnatului, cât şi condamnatul au susţinut că dorinţa care l-a animat pe acesta din urmă de a scrie lucrările ştiinţifice a fost de a câştiga zile de muncă şi să fie considerate ca executate şi astfel să fie eliberat condiţionat mai repede. Aceasta constituie o dorinţă firească, însă, în raport de scopul pedepsei, dovedeşte că petentul-condamnat nu a intenţionat să-şi formeze, în esenţă, o conduită corectă faţă de ordinea de drept şi să depună eforturi reale pentru reinserţie socială”, a scris judecătorul în motivare.

A avut trei pedepse

Instanţa a apreciat faptul că George Copos a respectat Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului, având un comportament normal şi obligatoriu. Potrivit legii privind executarea pedepselor, se consideră trei zile executate pentru două zile de muncă la elaborarea de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate. “Ţinând cont că a executat efectiv doar 322 de zile închisoare, că se află în executarea pedepsei rezultante de 4 ani de închisoare în care au fost contopite trei pedepse pentru săvârşirea unor fapte penale cu consecinţe grave asupra bugetului statului, consecinţe care se răsfrâng şi asupra calităţii vieţii fiecărui cetăţean, instanţa apreciază că reeducarea condamnatului prin însuşirea unui comportament care să implice respect faţă de ordinea de drept nu a fost realizată la acest moment procesual”, a mai arătat judecătorul în motivare.

ADVERTISEMENT

Sursa: www.ziarulring.ro