Specialiștii au explicat cum trebuie gătiți corect cârnații pentru a ieși cât mai fragezi. Există o greșeală pe care mulți o fac fără să-și dea seama.
Atunci când fac un grătar, multe persoane includ cârnații printre produsele ce urmează a fi consumate. Aceștia sunt delicioși dacă ies fragezi, dar trebuie să ții cont de anumite trucuri pentru a obține un rezultat bun.
Experții în alimentație de la World Casing Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de învelișuri naturale pentru cârnați din lume, au spus că există un mod corect, dar și unul greșit de a găti aceste preparate.
Dacă vrei să obții cârnați “fragezi și suculenți”, atunci ar fi bine să respecți niște pași foarte importanți. O greșeală pe care o fac multe persoane este să gătească cârnații imediat după ce sunt scoși din frigider.
Cârnații trebuie lăsați să ajungă la temperatura camerei și nu este bine să-i bagi imediat la cuptor sau în air fryer. Dacă faci acest lucru, nu se vor găti în mod uniform.
“Dacă doriți cârnați moi și suculenți, trebuie să îi lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de gătire. Gătirea cârnaților proaspăt scoși din frigider va cauza o gătire neuniformă”, au explicat cei de la World Casing Corporation, potrivit Mirror.
Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că exteriorul cârnaților se va găti mult mai repede decât interiorul, care rămâne rece.
Dacă pui cârnații prea devreme la gătit, exteriorul lor se va usca, deoarece e nevoie de mai mult timp pentru ca interiorul să se gătească așa cum trebuie.
Pentru a avea un gust bun, cârnații trebuie scoși din frigider cu aproximativ 15 minute înainte de gătire. În acest timp, vor putea ajunge la temperatura camerei. Este necesar să faci acest lucru dacă vrei să fie suculenți și nu uscați.
Specialiștii au mai spus, de asemenea, care este temperatura sigură la care trebuie să gătești cârnații. Pentru cei de porc, vită sau vițel, temperatura de gătire trebuie să fie de 71 °C. În schimb, cârnații de pasăre trebuie gătiți la 75 °C
“Dacă nu sunteți sigur dacă un cârnat a ajuns la temperatura potrivită pentru consum, cel mai bine este să folosiți un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura internă”, au mai spus aceștia.