Life

Cum i-a afectat pandemia pe Viorica și Ioniță din Clejani: „Am cheltuit economiile”

Cum i-a afectat pandemia de coronavirus pe Viorica și Ioniță din Clejani? Lipsa concertelor și-a pus amprenta asupra economiilor celor doi interpreți.
13.04.2022 | 20:38
Cum ia afectat pandemia pe Viorica si Ionita din Clejani Am cheltuit economiile
Viorica și Ioniță din Clejani, afectați de pandemie. Sursa foro: Facebook
ADVERTISEMENT

Viorica și Ioniță de la Clejani au fost afectați de pandemie din punct de vedere financiar. Cei doi se pregătesc să revină la normal și au programat deja concerte în țară, dar și în străinătate.

Cum i-a afectat pandemia pe Viorica și Ioniță din Clejani

Cei doi artiști pregătesc un proiect la care lucrează încă de la începutul anului. Este vorba despre un concert la Bruxelles, programat pe 30 aprilie, în cadrul unuia dintre cele mai renumite festivaluri internaționale.

ADVERTISEMENT

Ioniță de la Clejani a precizat că el și soția lui vor cânta piese vechi cunoscute, în manieră proprie, cu un plus de originalitate, îmbinând mai multe genuri muzicale.

„Acum venim cu un proiect la care lucrăm din ianuarie. Este vorba despre concertul pe care îl avem la Bruxelles, pe 30 aprilie, care este foarte important pentru noi pentru că face parte din cele mai prestigioase festivaluri internaționale.

ADVERTISEMENT

Vom aduce în prim plan piese vechi, din secolul 18, 19, cântate în maniera Viorica și Ioniță, precum Bordeiașul și Bobârlica, iar noutatea este că am adus și niște elemente interesante.

Venim cu chitara electrică cu distors și va fi un stil etnic, rock, progresive. Organizatorul asta ne-a cerut și ne-am propus să nu stea nimeni jos.”, a declarat Ioniță de la Clejani pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Spectacolul era programat încă dinainte de pandemie, dar a fost amânat din cauza restricțiilor. După acesta urmează mai multe concerte prin Europa pentru trupa Clejanilor.

„Invitația a venit înainte de pandemie, însă din cauza acestor reguli, s-a reprogramat. Concertul va dura o oră, iar Goran Brgovic va cânta în prima zi. Pe 1 cântăm la Londra, iar pe 11 iunie în Austria. Anul 2022 va fi forță și național, dar și internațional.”, a adăugat cântărețul.

ADVERTISEMENT

La concertul de la Bruxelles vor fi prezenți și copiii lor, Fulgy și Margherita, spre bucuria părinților. Ioniță din Clejani nu a vrut să mai vorbească despre problemele familiei și spune că acum totul este bine.

„Fulgy și Margherita sunt și ei în concertul din Bruxelles. Mulțumesc lui Dumnezeu, am doi copii talentați care  vin la repetiții, sunt acolo își dau interesul.

Totul este bine acum. Nu vreau să intru în detalii. Nu vreau sa mai vorbesc despre problemele noastre.”, a mai spus Ioniță.

Ioniță de la Clejani: „Lipsa activității a fost cruntă pentru noi”

Au avut deja mai multe concerte și evenimente private de la începutul anului și până în prezent. Cei doi au cântat și la Chișinău, acolo unde publicul i-a primit cu căldură.

Viorica și Ioniță din Clejani au fost afectați de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Lipsa concertelor s-a simțit mai ales în plan financiar. În plus, cei doi soți aveau adesea spectacole înainte, așa că apariția virusului le-a dat viața peste cap.

„Bineînțeles că această criza ne-a afectat foarte mult. Nu mai ai de lucru, am cheltuit economiile, ajungi de nu mai faci nimic. Păi dacă nu produci, ce cheltui? Și în afară de muzică, noi nu facem altceva.

Lipsa activității a fost cruntă pentru noi.  Eu sunt lider de trupă, în spatele meu am 11 oameni cărora trebuie să le dau de mâncare. Oamenii au înțeles și am făcut o echipă până la capăt.”, a mai spus Ioniță din Clejani.

ADVERTISEMENT