Fotbal international

Cum i-a blocat Gică Hagi transferul vieții lui David Ginola! De ce nu a mai ajuns francezul la Barcelona

18.02.2021 | 23:21
Cum ia blocat Gica Hagi transferul vietii lui David Ginola De ce nu a mai ajuns francezul la Barcelona
ADVERTISEMENT

David Ginola a visat dintotdeauna să joace sub comanda lui Johan Cruyff și chiar a fost la o semnătură distanță de transferul vieții, la Barcelona. Pentru catalani evoluau la acea vreme Hagi și Hristo Stoicikov.

La jumătatea anilor ’90 regulamentele UEFA permiteau cluburilor de fotbal să aibă doar trei jucători străini în lot, iar la Barca evoluau deja cu succes Gică Hagi și bunul său prieten, bulgarul Stoicikov.

ADVERTISEMENT

Francezul a dezvăluit recent că a discutat cu antrenorul catalanilor, Johan Cruyff, și transferul părea iminent, dar nu s-a mai concretizat niciodată.

Hagi și Stoicikov, greu de ”vândut”

Ginola a povestit pentru fourfourtwo.com că l-a întâlnit pe tehnicianul olandez la un turneu de golf și au discutat detaliile transferului. Singura problemă era numărul prea mare de jucători străini din lotul blaugrana.

ADVERTISEMENT

”Mi-a spus că sunt prioritatea lui înainte de startul sezonului. Totul era pus la punct, dar a spus că trebuie să scape de doi dintre fotbaliștii străini înainte să semnez eu, Hristo Stoichkov și Gheorghe Hagi.

Nu au putut să le găsească cluburi, apoi m-a sunat Cruyff şi mi-a spus: ’Îmi pare rău, dar nu putem face mutarea!’”, a povestit Ginola, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ginola, vrăjit de Cruyff

Fostul atacant francez a mai povestit pentru sursa menționată că Johan Cruyff a fost idolul lui și că a visat la ziua în care va fi antrenat de ”Olandezul zburător”.

”Aveam două postere în dormitor când eram tânăr, unul cu Cruyff şi unul cu Diego Maradona. Cruyff a fost inspirația mea, cum juca, cum se comporta.

ADVERTISEMENT

Barca, sub coordonarea lui Cruyff, practica poate cel mai bun fotbal din toate timpurile. Așa că, ar fi fost magic pentru mine”, a încheiat Ginola.

În carieră, David Ginola a evoluat la Toulon, RC Paris, Brest, PSG, Newcastle United, Tottenham Hotspur, Aston Villa și Everton.

ADVERTISEMENT
Tags: